Αιματοκύλισμα σε σχολείο στο Πακιστάν: Πάνω από 130 νεκροί - Παιδιά τα περισσότερα θύματα

Αιματοκύλισμα σε σχολείο στο Πακιστάν: Πάνω από 130 νεκροί - Παιδιά τα περισσότερα θύματα

Περισσότεροι από 200 οι τραυματίες - Τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης είναι νεκροί - Έδωσαν οδηγία να σκοτωθούν πρώτα τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά - Για «εθνική τραγωδία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Σαρίφ

Αιματοκύλισμα σε σχολείο στο Πακιστάν: Πάνω από 130 νεκροί - Παιδιά τα περισσότερα θύματα
Τουλάχιστον 130 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 122 τραυματίστηκαν -25 από τους οποίους σοβαρά- σήμερα στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, όταν κομάντος Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών!

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ η επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζεται, αφού μέχρι και αυτοί την ώρα οι απαγωγείς κρατούν ομήρους.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου, ενώ όπως έγινε γνωστό τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί, αν και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. 

Κλείσιμο
Πάντως, πριν από λίγο και όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

Για την ώρα, σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών, ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή «εθνική τραγωδία», την οποία εξαπέλυσαν βάρβαροι. 

«Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη», είπε. 





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το σημείο της τραγωδίας, οι δράστες έδωσαν οδηγία να σκοτωθούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση πάνω από τις εγκαταστάσεις, ενώ αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μεταφέρει τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.









Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

«Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο», δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο. «Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία».



Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν.



"«Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενηλίκων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας. «Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν», δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.



Το βορειοδυτικό Πακιστάν συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού, της αστυνομίας και ανταρτών της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, η μαρτυρία ενός μαθητή που βρίσκεται μέσα στο σχολείο του τρόμου, πραγματικά συγκλονίζει. «Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού. Οι καθηγητές μας έδωσαν άμεσα οδηγία να πέσουμε κάτω και να παραμείνουμε σιωπηλοί». Ο μαθητής μίλησε σε τηλεοπτικό τοπικό κανάλι.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης