Σίδνεϊ: Ποιας ισλαμιστικής οργάνωσης υποστηρικτής ήταν ο ιμάμης

Σίδνεϊ: Ποιας ισλαμιστικής οργάνωσης υποστηρικτής ήταν ο ιμάμης

Πρόκειται για την πολιτική οργάνωση Χιζμπ ουτ-Ταχρίρ που δρα στη Μεγάλη Βρετανία, την Κεντρική Ασία και την Αυστραλία

Σίδνεϊ: Ποιας ισλαμιστικής οργάνωσης υποστηρικτής ήταν ο ιμάμης
Κατά τη διάρκεια της 16ωρης ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ από Ιρανό ιμάμη, η οποία έληξε με δύο νεκρούς, εκ των οποίων έναν όμηρο και το δράστη, ο μουσουλμάνος Μαν Μαρόν Μονίς κρατούσε μία μαύρη σημαία με λευκή επιγραφή.

Τη σημαία για λίγη ώρα κρατούσαν και μερικοί από τους ομήρους υψώνοντάς την στο παράθυρο της καφετέριας ώστε να φαίνεται στις τηλεοπτικές κάμερες των διεθνών δικτύων που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Κλείσιμο
Αρχικά είχε εκτιμηθεί πως πρόκειται για λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους και στη συνέχεια της οργάνωσης Αλ Νούσρα, τη συριακή πτέρυγα της Αλ-Κάιντα, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για σημαία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χιζμπ ουτ-Ταχρίρ.

Η πολιτική οργάνωση που δρα σε Μεγάλη Βρετανία, Κεντρική Ασία και Αυστραλία, είναι διεθνής πανισλαμική ομάδα που ιδρύθηκε το 1953 στην Ιερουσαλήμ και στόχος της είναι η ένωση όλων των μουσουλμανικών χωρών ώστε να δημιουργηθεί ένα ισλαμικό χαλιφάτο υπό τους νόμους της σαρίας.

Η οργάνωση τάσσεται κατά οποιασδήποτε δυτικής επιρροής στον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ ο επικεφαλής της, Ναμπχάνι, έκανε λόγο για δυτική συνωμοσία κατά των μουσουλμάνων.
Τον Ιούλιο του 2013, ο ιμάμης Ισμάτ Αλ-Χαμούρι, επικεφαλής της οργάνωσης στην Ιερουσαλήμ είχε καλέσει για την καταστροφή των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ρώμης κατά τη διάρκεια κηρύγματος στο τέμενος Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ.

«Σας προειδοποιώ ΗΠΑ: Μακριά από τους Μουσουλμάνους. Τι νομίζεις ότι είσαι Αμερική; Είμαστε το έθνος του Ισλάμ, ένα γιγαντιαίο και τρομερό έθνος που επεκτείνεται από την Ανατολή ως τη Δύση. Σύντομα θα σας διδάξουμε πολιτικά και στρατιωτικά μαθήματα, Αλλάχ θέλοντος».
Παράλληλα, ο ρόλος της γυναίκας για τους υποστηρικτές της ομάδας είναι εκείνος της μητέρας και της συζύγου, αν και σε αντίθεση με άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις η γυναίκα δε θεωρείται υποδεέστερη του άνδρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης