Ευθύνεται η Βόρεια Κορέα για την επίθεση χάκερ στη Sony;

Ευθύνεται η Βόρεια Κορέα για την επίθεση χάκερ στη Sony;

Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία

Ευθύνεται η Βόρεια Κορέα για την επίθεση χάκερ στη Sony;
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εταιρεία Sony Pictures, επειδή άγνωστοι χάκαραν πέντε ταινίες της που μόλις βγήκαν ή πρόκειται να βγουν τις επόμενες ημέρες στους κινηματογράφους. Η εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο η διαρροή των ταινιών αυτών σε πειρατικά σάιτ να έγινε από Κινέζους χάκερς, που εργάζονται για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και αυτό επειδή η Sony με την ταινία της «The interview» (Η συνέντευξη), διακωμωδεί τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι πέντε ταινίες της Sony Pictures που διέρρευσαν είναι οι: «Still Alice», «Mr Turner», «To Write Love On Her Arms», το πολεμικό δράμα «Fury» με τον Μπραντ Πιτ και το μιούζικαλ «Annie», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου.

Παρά το ό,τι η ταινία «The interview», στην οποία πρωταγωνιστούν οι James Franco και Seth Rogen, δεν διέρρευσε στο διαδίκτυο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας βλέπουν πίσω από τους χάκερς «δάκτυλο» του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας, που ρωτήθηκαν για το γεγονός, το οποίο συνέβη μέσα στον Νοέμβριο και το αποκάλυψε το περιοδικό «Variety», απάντησαν αινιγματικά: «Περιμένετε και θα δούμε»...

Στην κωμωδία «The Interview» ο σκηνοθέτης Evan Goldberg καθοδηγεί δύο ρεπόρτερ, που υποδύονται οι James Franco και Seth Rogen, να δολοφονήσουν τον «ελέω θεού ηγέτη» της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγ Ουν, με τις ευλογίες της CIA.

Όταν κυκλοφόρησε το τρέιλερ της επίμαχης ταινίας ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Ja Song Nam, έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία χαρακτηρίζει την επίμαχη ταινία ως «πράξη πολέμου».



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η διαρροή αυτή σημαίνει για την Sony την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και ειδικότερα για την «Annie», που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.



Μία μυστηριώδης ομάδα χάκερς με το όνομα #GOP (Guardians of Peace - Φρουροί της Ειρήνης), ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη. Έχει γίνει γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει ομάδα 3.000 χάκερ, που αμείβονται για να προστατεύουν το καθεστώς της χώρας και να «αποθαρρύνουν» τους εχθρούς του...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης