Στη Δυτική Αφρική σταμάτησαν τις χειραψίες λόγω Έμπολα

Στη Δυτική Αφρική σταμάτησαν τις χειραψίες λόγω Έμπολα

Ο νέος τρόπος χαιρετισμού είναι με τους αγκώνες προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση του ιού - Τον εφάρμοσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις πληγείσες χώρες

Στη Δυτική Αφρική σταμάτησαν τις χειραψίες λόγω Έμπολα
Σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του φονικού ιού Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι τοπικές ιατρικές αρχές καλούν τους πολίτες να εντάξουν στην καθημερινότητά τους μία διαφορετική χειραψία.

Την οδηγία εφάρμοσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, η οποία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής χαιρέτησε τους ηγέτες με τη νέα χειραψία «Έμπολα», σύμφωνα με την οποία δύο άνθρωποι για να χαιρετηθούν ακουμπούν τους αγκώνες τους. Οι γιατροί με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι μπορεί να αποτραπεί η μετάδοση του ιού από τα χέρια των ασθενών.

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, η Πάουερ μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών της σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για τη μάχη κατά της επιδημίας. Ωστόσο, τόνισε πως «αν τρέξουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Την ίδια ώρα, 34 χώρες της αμερικανικής ηπείρου, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κούβας, ενέκριναν ένα σχέδιο δράσης 30 σημείων για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από μια διήμερη σύνοδο που διοργανώθηκε στην Αβάνα.

Αξιωματούχοι του τομέα της Υγείας όλων των χωρών, με εξαίρεση τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις, πρότειναν «τη σύσταση μιας επιδημιολογικής ομάδας», η οποία θα παρακολουθεί τα πρόσωπα «που προέρχονται από τις χώρες μετάδοσης».

Παράλληλα πρότειναν να υπάρξει συνεργασία σε ό,τι αφορά «στη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων μέσω των συνόρων» προς τα εργαστήρια αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας. «Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασθένεια», διαβεβαίωσε κατά την ομιλία του ο υπουργός Υγείας της Βολιβίας Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης