Βίντεο: Ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στη Γένοβα

Βίντεο: Ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στη Γένοβα

Οι εικόνες στην πόλη θυμίζουν ημέρες του 2011 όταν έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία

Βίντεο: Ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στη Γένοβα
Ένας 57χρονος άνδρας είναι ο πρώτος νεκρός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη Γένοβα προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες.

Η κατάσταση στην πόλη είναι δραματική με δρόμους να μετατρέπονται σε λίμνες, αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά και την άσφαλτο να ανοίγει δημιουργώντας τεράστιους «κρατήρες».

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, ο δήμος της Γένοβας ζήτησε από όσους πολίτες μπορούν, να προσφέρουν βοήθεια ως εθελοντές, ερχόμενοι άμεσα σε επαφή με τους υπεύθυνους οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών έχει ξυπνήσει μνήμες του 2011 όταν στη Γένοβα είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.



Η προσπάθεια των αρχών επικεντρώνεται στη μετακίνηση των αμέτρητων στοιβαγμένων αυτοκινήτων και στην απομάκρυνηση του όγκου της λάσπης που έχει συσσωρευτεί στους δρόμους.

Οι κάτοικοι της περιοχής όπως και ο ιταλικός τύπος κατηγορούν τις αρχές ότι δεν προχώρησαν σε έγκαιρη προειδοποίηση ότι επρόκειτο να δημιουργηθούν τέτοιες ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης