Η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει το φύλο των παιδιών;

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει το φύλο των παιδιών;

Τι υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές - Η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας «ευνοεί» τη γέννηση περισσότερων κοριτσιών

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει το φύλο των παιδιών;
Κι όμως!Ιάπωνες ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει το φύλο των παιδιών που γεννιούνται.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι Ιάπωνες επιστήμονες , σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, διαπίστωσαν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας «ευνοεί» τη γέννηση περισσότερων κοριτσιών.

Κλείσιμο
Μελετώντας τα στοιχεία γεννήσεων και αποβολών από το 1968 μέχρι το 2012, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, σχεδόν παντού, ο αριθμός των κοριτσιών ήταν μεγαλύτερος από εκείνον των αγοριών που γεννήθηκαν, ενώ σε περιόδους με υψηλές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η «ανισότητα» αυτή γινόταν ακόμα πιο εμφανής, πάντα προς όφελος των εκπροσώπων του ωραίου φύλου.

«Οι πρόσφατες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στη χώρα φαίνεται να συνδέονται με τη χαμηλότερη αναλογία αγοριών-κοριτσιών που γεννιούνται, εν μέρει λόγω της αυξημένης θνησιμότητας των νεογέννητων αγοριών», δηλώνουν οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας και την Κλινική Σιμίζου στην πόλη Χιόγκο αλλά και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία. 
 
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Fertility and Sterility», το αρσενικό έμβρυο είναι πιο ευάλωτο σε εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως οι περιβαλλοντικές και κλιματικές μεταβολές.Παλαιότερες μελέτες έχουν επίσης υποδείξει ότι η αναλογία αγοριών-κοριτσιών που γεννιούνται μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν τις καταγεγραμμένες γεννήσεις και αποβολές στην Ιαπωνία μεταξύ 1968 και 2012. Αν και είναι νόμος της Φύσης σε πολλά θηλαστικά να γεννιούνται περισσότερα θηλυκά σε σύγκριση με τα αρσενικά μωρά, για λόγους επιβίωσης του είδους, είναι η πρώτη φορά που στατιστικά δεδομένα ενισχύουν την άποψη ότι, τα αρσενικά έμβρυα είναι πολύ πιο ευπαθή σε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης