«Μαμά, μπορώ να δω»!

«Μαμά, μπορώ να δω»!

Η εγχείριση διήρκησε μόλις 15 λεπτά και ο «χαλασμένος» φακός των κοριτσιών αντικαταστάθηκε με έναν τεχνητό

«Μαμά, μπορώ να δω»!
Η Σόνια και η Ανίτα είναι δύο αδερφές από ένα χωριό της Ινδίας. Τα δύο κορίτσια είχαν την ατυχία να γεννηθούν τυφλές. Λύση υπήρχε και κόστιζε μόλις 300 δολάρια. Οι γονείς τους όμως ήταν είναι τόσο φτωχοί και δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος ακόμα και αν εργάζονταν στους ορυζώνες μέρα νύχτα.

Τα κορίτσια χάρη στη μη κερδοσοπική οργάνωση 20/20/20 κατάφεραν να δουν για πρώτη φορά στη ζωή της. Στο βίντεο που ακολουθεί η σκηνή της... αποκάλυψης είναι συγκινητική. Η 12χρονη Σόνια και η 6χρονη Ανίτα είδαν για πρώτη φορά τη μαμά τους. Οι πρώτες λέξεις που ψέλισαν ήταν: «Μαμά, μαμά μπορώ να δω»!

Η εγχείριση διήρκησε μόλις 15 λεπτά και ο «χαλασμένος» φακός των κοριτσιών αντικαταστάθηκε με έναν τεχνητό. Η εγχείρηση αυτή θα μπορούσε να αντικαταστήσει την όραση στους μισούς από τους ανθρώπους που είναι τυφλοί.

Κλείσιμο
Η ζωή της Σόνιας και της Ανίτας άλλαξε άρδην μετά από αυτή την επέμβαση, ενώ η μεγαλύτερη πηγαίνει μάλιστα πλέον στο σχολείο και έχει κάνει νέους φίλους.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση 20/20/20 έχει σκοπό την αποκατάσταση προβλημάτων όρασης σε παιδιά και ενήλικες από φτωχές περιοχές.

«Το μόνο πρόβλημα για τους πιο φτωχούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν με ένα μόλις δολάριο την ημέρα είναι ότι δεν μπορούν να πληρώσουν 300 δολάρια για την εγχείριση και έτσι απλώς παραμένουν τυφλοί σε όλη τους τη ζωή», αναφέρει η οργάνωση 20/20/20.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης