Αιματοχυσία δίχως τέλος - Στους 121 οι Παλαιστίνιοι νεκροί

Αιματοχυσία δίχως τέλος - Στους 121 οι Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανένδοτο σε ενδεχόμενο εκεχειρίας το Ισραήλ - ΗΠΑ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη του

Αιματοχυσία δίχως τέλος - Στους 121 οι Παλαιστίνιοι νεκροί
Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαβάτου, σε μια νέα αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Πόλη της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στους 121, όπως έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.



Κλείσιμο
Τα θύματα, τρεις άνδρες, σκοτώθηκαν κοντά σε ένα τέμενος στη συνοικία Τούφα, στα ανατολικά της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.



Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο.
Από την πλευρά των Παλαιστίνιων εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος πέντε ρουκέτες, γεγονός που σημαίνει ότι η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη.



Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες.

Εξάλλου, πέντε Παλαιστίνιοι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των νεκρών, αφού σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ειδικότερα, στη μία από τις επιδρομές αυτές χτυπήθηκε το κτίριο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για άτομα με αναπηρία, στη Μπέιτ Λαχίγια, στα βόρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ ακόμη τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα δυτικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Ανένδοτο σε ενδεχόμενο εκεχειρίας το Ισραήλ

Το Ισραήλ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με τους αντάρτες, παρά τις διεθνείς πιέσεις για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ερωτηθείς εάν το Ισραήλ σκοπεύει να περάσει από τις αεροπορικές επιδρομές σε επιθέσεις από εδάφους στη Γάζα προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην εκτόξευση ρουκετών προς το έδαφός του από τους αντάρτες, απάντησε: «Ζυγιάζουμε όλες τις πιθανότητες και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Οι πιέσεις από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν από το να ενεργήσουμε σθεναρά», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την κατάσταση.


ΗΠΑ: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη του

Εξάλλου, την Παρασκευή η Ουάσινγκτον συμφώνησε με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα εδάφη του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Ισραηλινό ομόλογό του, Μοσέ Γιαλόν, σχετικά με «τον κίνδυνο της περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη όλες οι πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και εντέλει να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης