Ισραήλ: Ρουκέτα έπληξε πρατήριο υγρών καυσίμων

Ισραήλ: Ρουκέτα έπληξε πρατήριο υγρών καυσίμων

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την εκτόνωση της κρίσης - Σε διπλωματικό επίπεδο,οι «φωνές» της διεθνούς κοινότητας για εκεχειρία πέφτουν στο κενό

Ισραήλ: Ρουκέτα έπληξε πρατήριο υγρών καυσίμων
Στο πλευρό της Χαμάς σπεύδει η Χεζμπολάχ στέλνοντας ρουκέτες από το νότιο Λίβανο σε ισραηλινές περιοχές την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η κρίση στη  Λωρίδα της Γάζας με την έκκληση για εκεχειρία από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας να πέφτει στο... κενό.



Στο μεταξύ,πριν από λίγο, επλήγη από ρουκέτα βενζινάδικο στην περιοχή Ασντόντ με τα οχήματα της πυροσβεστικής να σπεύδουν στην περιοχή για να σβήσουν την φωτιά.

Κλείσιμο

   
Με την κυβέρνηση Νετανιάχου να καλεί σε επιστράτευση 40.000 εφέδρους -δείχνοντας ότι είναι πανέτοιμη για μία χερσαία επέμβαση και την Χαμάς να μην φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών στέλνοντας στα καταφύγια τους Ισραηλινούς - η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την εκτόνωση της κρίσης.
 


Με τον αριθμό των νεκρών από τις συνεχιζόμενες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας να φθάνει τους 90, οι παλαιστινιακές ρουκέτες πέφτουν «βροχή» σε περιοχές του Ισραήλ φθάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ.  


   
Την ώρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν τους νεκρούς τους, ανάμεσα στους οποίους πολλοί άμαχοι και γυναικόπαιδα,ο «Σιδηρούς Θόλος»,το ισραηλινό αμυντικό σύστημα, αναχαιτίζει, καθημερινά,κατά μέσο όρο,το 90% των ρουκετών.Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί κάνουν λόγο για τρεις σοβαρά τραυματίες επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες ρουκέτες προκαλούν μόνο υλικές ζημιές.  


   
Η ένταση έφτασε μέχρι και στις ισραηλινές περιοχές κοντά στο Λίβανο. Σήμερα το πρωί,δύο ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στο Κιμπούτς Κφάρ Γιουβάλ, κοντά στη μεθόριο.



Επιβεβαιώνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των Ισραηλινών πως οι ρουκέτες δεν θα μπορούσαν να έχουν φτάσει από τη Γάζα, καθώς η Χαμάς δεν έχει τέτοιου βεληνεκούς μέσα, τα λιβανέζικα ΜΜΕ ανέφεραν λίγο αργότερα πως οι ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί από τη βόρεια πλευρά της μεθορίου,από περιοχές που ελέγχει η Χεζμπολάχ.


 
Σε διπλωματικό επίπεδο,οι «φωνές» της διεθνούς κοινότητας για εκεχειρία πέφτουν στο κενό.

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει έτοιμος για διαμεσολάβηση,η κυβέρνηση Νετανιάχου κλείνει τα...αυτιά της και συνεχίζει απτόητη την στρατιωτική επιχείρηση.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό «εξέφρασε τον φόβο του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης» της σύγκρουσης ενώ ο Νετανιάχου δήλωσε πως το θέμα της εκεχειρίας «δεν βρίσκεται καν στην ατζέντα» των συζητήσεων.

Το Reuters επισημαίνει πως, ο ισραηλινός πρωθυπουργός αφήνει συνεχώς υπόνοιες για χερσαίες επιχειρήσεις δείχνοντας στη Χαμάς τις... προθέσεις του.Αξίζει να σημειωθεί πως,την τελευταία φορά που το Ισραήλ εισέβαλε στη Γάζα - Δεκέμβριο του 2008 έως Ιανουάριο του 2009-  σκοτώθηκαν 1.400 Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ βρέθηκε υπόλογο στα Ηνωμένα Έθνη. 
   
Σύμφωνα με την «Jerusalem Post»,αν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν υποστηρίζει με σθένος το ενδεχόμενο μίας χερσαίας επέμβασης,το επιτελείο του τον πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα,ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας,ο οποίος,σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι «Channel 10»,υποστηρίζει την αποστολή στρατιωτών στη Γάζα για περιορισμένα πλήγματα σε στόχους που δεν μπορούν να πληγούν από αέρος, όπως τα τούνελ της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου διστάζει ως ένα βαθμό να προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η Αίγυπτος που είχε μεσολαβήσει το 2012, κατά την δεύτερη Ιντιφάντα σήμερα εμφανίζεται παντελώς αδιάφορη. Ισραηλινοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα διατάξει χερσαία εισβολή εκτός και αν κάποια ρουκέτα της Χαμάς πλήξει Ισραηλινούς πολίτες ή κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης