Ουκρανία: Φιλορώσοι «έσπασαν» την εκεχειρία στο Ντόνετσκ

Ουκρανία: Φιλορώσοι «έσπασαν» την εκεχειρία στο Ντόνετσκ

Περίπου 200 ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική μονάδα - Η επίθεση απωθήθηκε χωρίς τραυματίες ανακοίνωσε η ουκρανική εθνοφρουρά

Ουκρανία: Φιλορώσοι «έσπασαν» την εκεχειρία στο Ντόνετσκ
Επίθεση στο στρατόπεδο στρατιωτικής μονάδας στο Ντόνετσκ εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης ένοπλοι φιλορώσοι σπάζοντας την εκεχειρία λίγο πριν την λήξη της το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 200 ένοπλοι έδωσαν τελεσίγραφο σε μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, καλώντας τους στρατιώτες να παραδοθούν και να καταθέσουν τα όπλα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Κλείσιμο
Μπροστά από το στρατόπεδο είχε τοποθετηθεί ένα τεθωρακισμένο όχημα των αυτονομιστών, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία.

Ένας κάτοικος της περιοχής, που είπε ότι στηρίζει τους αποσχιστές και ότι ο γιος του βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο, ανέφερε ότι περίπου «200 με 300 άνδρες» βρίσκονται μέσα στη μονάδα αυτή, στο κέντρο του Ντονέτσκ. Γύρω από το στρατόπεδο υπάρχουν πολλά σπίτια και καφενεία.

Η ουκρανική Εθνοφρουρά επιβεβαίωσε την επίθεση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των αποσχιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης