Ρομπάι: Η Ευρώπη πρέπει να «προστατέψει» περισσότερο τους πολίτες

Ρομπάι: Η Ευρώπη πρέπει να «προστατέψει» περισσότερο τους πολίτες

Μετά την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «θυμήθηκε» τους πολίτες

Χτύπησαν καθηγητές με σιδηρολοστούς!
Ρομπάι: Η Ευρώπη πρέπει να «προστατέψει» περισσότερο τους πολίτες
Απαραίτητο χαρακτήρισε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση «πιο προστατευτική για τους πολίτες» τέσσερις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών.

«Είναι επιτακτικής σημασίας η ΕΕ να μην θεωρείται μόνον ως επωφελής για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους υπαλλήλους, όχι μόνον γι' αυτούς που "κινούνται", αλλά και γι' αυτούς που "μένουν", όχι μόνον γι' αυτούς που έχουν διπλώματα και γλωσσικές ικανότητες, αλλά για όλους τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ομιλία του το Άαχεν όπου του απενεμήθη το φετινό Βραβείο Καρλομάγνος.

Ο κ. Ρομπάι αναφέρθηκε και στην ουκρανική κρίση, παρουσία των πρωθυπουργών της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αποσταθεροποίηση της περιοχής από τη Ρωσία «πόσο περισσότερο που, κατά βάθος, αυτή η μεγάλη χώρα ανήκει πλήρως στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στην ευρωπαϊκή κουλτούρα».

Κλείσιμο
Ο Ρομπάι είναι ο 56ος που τιμάται με το Βραβείο Καρλομάγνος, το οποίο απονέμεται από το 1950 από την πόλη Άαχεν σε προσωπικότητες που έχουν εργαστεί ή εργάζονται για την ευρωπαϊκή ενότητα.

Μεταξύ των τιμηθέντων με την διάκριση αυτή βρίσκονται επίσης ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Χέλμουτ Κολ το 1988, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το 2006, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον το 2000 και το ευρώ το 2002.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο Ρομπάι επελέγη να τιμηθεί με το βραβείο αυτό για την ικανότητά του ως «μεσολαβητής και ως δημιουργός συναίνεσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης