Κινητοποιήθηκαν μέσω social media και βγήκαν να κάνουν μπάνιο στο δρόμο.
Οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα επινοητικοί στους τρόπους που διαμαρτύρονται. Πολλοί θυμούνται τους δερβίσηδες-διαδηλωτές αλλά και τον «standing man» της πλατείας Ταξίμ που δημιούργησε τάση στις ανά τον κόσμο διαδηλώσεις. Τώρα σειρά έχουν οι διαδηλωτές με τα μπουρνούζια, μία αυθόρμητη εκδήλωση θυμού κατοίκων μίας περιοχής της Αγκυρας που έμεινε χθες για ώρες χωρίς νερό.
Η αιτία της διακοπής ήταν κάποιες εργασίες στο δρόμο, αλλά δεκάδες κάτοικοι που έμειναν χωρίς νερός έτυχε να είναι πολύ εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο και τα social media. Ετσι μέσα σε λίγα λεπτά αποφάσισαν διαδικτυακά να κατέβουν στο δρόνο με τα μπουρνούζια τους και να διαμαρτυρηθούν που οι αρχές τους άφησαν χωρίς νερό. Η διαμαρτυρία περιλάμβανε και θεατρικό δρώμενο καθώς οι διαδηλωτές προσποιούνταν ότι κάνουν μπάνιο με φανταστικό νερό.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.