Σε εξέλιξη οι εκλογές στην Βαυαρία

Σε εξέλιξη οι εκλογές στην Βαυαρία

Στοίχημα για τη Μέρκελ - Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 ώρα Ελλάδας

Το έσκασε με 1,3 εκατ. ευρώ ο ταμίας των ΕΛΤΑ!
Σε εξέλιξη οι εκλογές στην Βαυαρία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Βαυαρία, όπου 9,5 εκατομμύρια πολίτες του πλουσιότερου γερμανικού κρατιδίου ψηφίζουν για την ανάδειξη των 180 αντιπροσώπων τους στο τοπικό Κοινοβούλιο, μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Στις εκλογές συμμετέχουν 15 κόμματα με 1769 υποψήφιους, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο κρατίδιο, αναμένεται να επικρατήσουν με άνεση, ενδεχομένως ακόμη και επιτυγχάνοντας απόλυτη πλειοψηφία.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερα κρίσιμη -και ενδεικτική για τις ομοσπονδιακές εκλογές- θεωρείται η αναμέτρηση για τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι βρίσκονταν καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο όριο της εισόδου στην Βουλή.

Εν τω μεταξύ, τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη δίνει στο CSU ποσοστό 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 18% για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα διεξαχθούν κατά την έξοδο των ψηφοφόρων από τα εκλογικά τμήματα αναμένονται στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος), ώρα κατά την οποία θα κλείσουν οι κάλπες.

Περί τα 9,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφίζουν στις εκλογές αυτές στο ιδιαίτερα εύπορο κρατίδιο, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το δεύτερο σε πληθυσμό της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης