Αιγύπτιος υπουργός ζητά το κλείσιμο του Al Jazeera

Αιγύπτιος υπουργός ζητά το κλείσιμο του Al Jazeera

Το τηλεοπτικό δίκτυο, που πριν 16 χρόνια βγήκε στον «αέρα», έφερε την επανάσταση στην ενημέρωση

Η πιο... μισητή από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς
Αιγύπτιος υπουργός ζητά το κλείσιμο του Al Jazeera
Την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο Al
Jazeera
Κλείσιμο
είναι ίσως το μοναδικό που καλύπτει πλήρως τα όσα διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, ο υπουργός Ενημέρωσης, Ντορίγια Σαραφάλ-Ντιν ζητά το κλείσιμό του.

«Αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Σαραφάλ-Ντιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή ενημερωτική σελίδα almasryaalyoum.com.

Υποστήριξε δε ότι το Al Jazeera Mubasher Egypt, που εκπέμπει στην Αίγυπτο από τα κεντρικά στούντιο στο Κατάρ, δεν έχει άδεια, επομένως είναι παράνομη η λειτουργία του.

Όπως είπε, μάλιστα, πρόκειται για λαϊκή απαίτηση καθώς οι Αιγύπτιοι είναι απογοητευμένοι από την κάλυψη που παρέχει και επομένως δεν παρακολουθούν τις εκπομπές του.

Το δίκτυο, που πριν 16 χρόνια βγήκε στον «αέρα», έκανε την επανάσταση στην ενημέρωση, καλύπτοντας αντικειμενικά τα γεγονότα και δίνοντας τη σωστή διάσταση στην πολιτική κατάσταση των αραβικών χωρών. Μάλιστα, ήταν το πρωτοπόρο καλύπτοντας εκτενώς την Αραβική Ανοιξη.

Εντούτοις, στην προσπάθειά του να μεταδώσει τις εξελίξεις στη Συρία και εκείνες στην Αίγυπτο, φάνηκε σαν να έπαιρνε το μέρος των αντικαθεστωτικών, με αποτέλεσμα να απογοητεύσει μερίδα του τηλεοπτικού κοινού.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγο καιρό 22 μέλη του Al-Jazeera Mubasher Misr υπέβαλαν την παραίτησή τους δηλώνοντας πως η κάλυψη δεν έχει σχέση με τα πραγματικά γεγονότα της Αιγύπτου.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης