Εντοπίστηκε κοκαΐνη στο κοινοβούλιο της Βρετανίας

Εντοπίστηκε κοκαΐνη στο κοινοβούλιο της Βρετανίας

Tα ναρκωτικά βρέθηκαν στο Γουέστμινστερ, «τον χώρο συνάντησης της πολιτικής ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου».

Εντοπίστηκε κοκαΐνη στο κοινοβούλιο της Βρετανίας
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η βρετανική κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας "The Sun" ότι μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου της χώρας βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης και μάλιστα ,σε αρκετές περιπτώσεις, μερικά μόλις μέτρα από γραφεία συγκεκριμένων βουλευτών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα , τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο Γουέστμινστερ, «τον χώρο συνάντησης της πολιτικής ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου».

Συγκεκριμένα, τα ίχνη της κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε εννέα τουαλέτες, οι περισσότερες στα κυλικεία του Κοινοβουλίου, όπου επιτρέπονται και καλεσμένοι των βουλευτών.

Κλείσιμο
 «Με την κατάπτωση των ηθών έρχεται και κάτι το σάπιο. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο στον ίδιο τον θεσμό» σχολίασε ο Ντάγκλας Κάρσγουελ, βουλευτής των Συντηρητικών.

 Η ανακάλυψη της χρήσης κοκαΐνης αποκαλύφθηκε όταν διεξήχθησαν έλεγχοι από ρεπόρτες της "The Sun", παρόμοιοι με αυτούς που πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Δίωξης και των τελωνειακών αρχών, με τοποθέτηση ενός υλικού σε επιφάνειες που αποκτούν μπλε χρώμα όταν είχε προηγηθεί χρήση του ναρκωτικού. Ιχνη του ναρκωτικού εντοπίστηκαν κυρίως σε καπάκια τουαλέτας και συσκευές στεγνώματος των χεριών.
Οπως σημείωσε η βρετανική εφημερίδα, οι τουαλέτες του Γουέστμινστερ καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά, άρα η χρήση της κοκαΐνης πρέπει να έγινε τις τελευταίες ώρες πριν από τον έλεγχο.
      Εκπρόσωπος του βρετανικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι στους χώρους που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά έχουν πρόσβαση πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε μία προσπάθεια να μην σπιλωθεί και άλλο η εικόνα του πολιτικού κόσμου της χώρας.  

«Το Κοινοβούλιο είναι ένας δημόσιος χώρος και καλωσορίζουμε εδώ περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, ή έστω έχουν πρόσβαση συνοδευόμενοι» τόνισε και προσέθεσε: «Είναι σαφές ότι δεν θα ήταν πρέπον να ελέγχουμε τι συμβαίνει στις τουαλέτες. Επιπλέον έχουμε εκδώσει 14.000 κάρτες πρόσβασης, είτε για συνεργεία, είτε για τρίτους και βέβαια για το προσωπικό του Κοινοβουλίου, τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους. Συνεπώς είναι αδύνατο να ξέρουμε ποιοι μπορεί να εμπλέκονται. Οι έλεγχοι ασφαλείας στόχο έχουν να εμποδίσουν να συμβεί επίθεση, όχι να εντοπίσουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2005 η γερμανική τηλεόραση είχε εντοπίσει σε έρευνά της ίχνη κοκαΐνης στις 41 από τις 46 τουαλέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης