Όταν οι αρχιτέκτονες έχουν κέφια...

Όταν οι αρχιτέκτονες έχουν κέφια...

Δείτε τα κτίρια που είναι υποψήφια για τα βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2013 – Από το νέο ενυδρείο στη Δανία ως το hi-tech Θιβετιανό μοναστήρι (!)

Όταν οι αρχιτέκτονες έχουν κέφια...
Εντυπωσιακά σχέδια, απαιτητικές και άκρως πρωτοποριακές κατασκευές, μα πάνω απ' όλα αχαλίνωτη φαντασία είναι τα στοιχεία που επικρατούν και φέτος στον καθιερωμένο διεθνή διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής.

Στο φετινό διαγωνισμό World Architecture Festival Awards θα πάρουν μέρος περισσότερα από 300 κτίρια ή συμπλέγματα κτιρίων, ουσιαστικά 300 projects από 50 διαφορετικές χώρες. Τα έργα έχουν χωρισθεί σε 29 κατηγορίες και η τελική κρίση θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως τις περισσότερες πιθανότητες για το τελικό βραβείο συγκεντρώνουν δέκα πρότζεκτς και συγκεκριμένα το νέο πολιτιστικό κέντρο Heydar Aliyev Centre στο Αζερμπαϊτζάν, το μεγα-γυμναστήριο και spa Fazenda Boa Vista, στη Βραζιλία, η εκκλησία (!) Bethel Assembly of God στη Σιγκαπούρη, το κτίριο γραφείων Cheapspeake Building στις ΗΠΑ, το θηριώδες εμπορικό κέντρο Emporia στο Μάλμοε της Σουηδίας, το ερευνητικό κέντρο Βenson Radiology στην Αυστραλία, το Μουσείο Kaap Skil and Beachcombers στην Ολλανδία, η... καφετέρια Kontum Indochine Cafe στο Βιετνάμ, το 24οροφο εμπορικό κέντρο L'Avenue Shanghai, το νέο εθνικό ενυδρείο της Δανίας, ονόματι Blue Planet, ο ξενώνας Janamani Visitor Centre σε θιβετιανό μοναστήρι, η νέα πτέρυγα-πύργος στο νοσοκομείο Rush University Medical Center, στο Σικάγο των ΗΠΑ και οι δίδυμοι πύργοι-γραφεία Al Bahr στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο ενδιάμεσο όλοι μας μπορούμε να απολαύσουμε τα δημιουργήματα κορυφαίων αρχιτεκτόνων και να... ποντάρουμε για τον τελικό, μεγάλο νικητή.



Κλείσιμο












































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης