Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε μια παραλία στη βόρεια Ιαπωνία.
Συγκεκριμένα, τα ψάρια, κυρίως σαρδέλες και μερικά σκουμπριά, ξεβράστηκαν την Πέμπτη στην πόλη Χακοντάτε, καλύπτοντας μια έκταση παραλίας μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου.
Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ενώ, τους ζητήθηκε να μην τα καταναλώσουν.
Δείτε το βίντεο:
Η αιτία του περιστατικού παραμένει άγνωστη, ωστόσο, ο Τακάσι Φουτζιόκα, ερευνητής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του Χακοντάτε, τόνισε ότι τα ψάρια μπορεί να εξαντλήθηκαν ενώ κυνηγήθηκαν από άλλα μεγαλύτερα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η έλλειψη οξυγόνου, ενώ κινούνταν σε μια πυκνοκατοικημένη ομάδα, θα μπορούσε να τα οδηγήσει στο να ξεβραστούν στην ακτή.
Το περιστατικό συμπίπτει με τη μετανάστευση της σαρδέλας προς το νότο, δήλωσε ο Φουτζιόκα, προσθέτοντας ότι τα ψάρια μπορεί να μπήκαν ξαφνικά σε κρύα νερά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχει ακούσει για παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν, αλλά δεν το είχε δει ποτέ στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το Sky News, οι Αρχές έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν τα ψάρια, ενώ κάτοικοι τα μάζευαν για να τα πουλήσουν ή να τα φάνε, παρά τις προειδοποιήσεις.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.