Γερμανία: Κίνδυνο τρίτου παγκόσμιου πολέμου «βλέπει» ο αρχηγός του SPD μετά τη νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με συνέπεια την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι πρέπει να αποτραπεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», είπε ο Λαρς Κλινγκμπάιλ
Για τον κίνδυνο η νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ και ζήτησε «συντονισμό ακριβείας» της Γερμανίας με τους συμμάχους της.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με συνέπεια την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι πρέπει να αποτραπεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Είναι σημαντικό σε αυτή την κατάσταση να υπάρξει καλά συντονισμένη δράση της Δύσης, συντονισμός ακριβείας - και ως μήνυμα προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ενότητα στη δυτική συμμαχία είναι και θα παραμείνει άθικτη», δήλωσε ο κ. Κλινγκμπάιλ. Σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στηνΟυκρανία, ο αρχηγός του SPD επανέλαβε ότι «θα συνεχιστεί η καθημερινή συνεννόηση με τους εταίρους».
Για την απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου έκανε λόγο και ο αρχηγός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Τίνο Χρουπάλα, αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μας απειλεί και η Γερμανία θα ήταν σε αυτή την περίπτωση άμεσο εμπόλεμο μέρος, εξαιτίας της στρατηγικής κλιμάκωσης του κυβερνητικού συνασπισμού», ανέφερε ο κ. Χρουπάλα.
Από την πλευρά των Φιλελευθέρων (FDP), ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για μερική επιστράτευση, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις «αξίζουν τον μέγιστο σεβασμό», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν είναι πιθανό να κλονίσουν το σύστημα Πούτιν». Σε συνέντευξή του στην Augsburger Allgemeine, ο κ. Λάμπσντορφ σημείωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι πολύ μικρές και οι διαδηλωτές δεν έχουν αρκετά ερείσματα στην κοινωνία. «Δεν υπάρχει προς το παρόν ορατός κίνδυνος για τον Βλαντίμιρ Πούτιν από τον στενό κύκλο εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.