Βίντεο: Διάδρομος προσγείωσης έγινε παγωμένη λίμνη στο Νιου Χαμσάιρ
Μήκους 800 μέτρων, ο διάδρομος δεν λειτουργεί παρά μόνο όταν ο πάγος που τον έχει καλύψει έχει πάχος τουλάχιστον 30 εκατοστά
Παγωμένη λίμνη μετατράπηκε σε διάδρομο προσγείωσης. Αυτό δεν είναι εφικτό κάθε χειμώνα, όμως φέτος, κάνει τόσο κρύο που τα αεροπλάνα μπορούν να προσγειωθούν στη λίμνη Ουίνιπεσοκι, στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ (βορειοανατολικές ΗΠΑ).
Μήκους 800 μέτρων, ο διάδρομος δεν λειτουργεί παρά μόνο όταν ο πάγος που τον έχει καλύψει έχει πάχος τουλάχιστον 30 εκατοστά, εξηγεί ο Πολ ΛαΡοσέλ, ο υπεύθυνος του αεροδρομίου αυτού, το μοναδικό από πάγο που έχει εγκρίνει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).
«Δεν μεταφέρουμε τα φορτηγά μας εδώ, εάν δεν έχουμε 30 εκατοστά πάγου. Εάν έχουμε 22 εκατοστά εδώ, κάτω από τα 30 εκατοστά πιο πέρα ή 25 εκατοστά σε άλλο σημείο, δεν λειτουργούμε. Μόνο εάν υπάρχει το ίδιο πάχος πάγου παντού», εξηγεί ο ΛαΡοσέλ, ο οποίος βγαίνει κάθε ημέρα για να μετρήσει το πάχος του πάγου.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πάγος έφθασε τα 50 εκατοστά και στο αεροδρόμιο, που είχε ανοίξει πριν από μία εβδομάδα, προσγειώθηκαν κάποια αεροσκάφη.
«Ο πάγος γλιστράει. Πολλοί πιλότοι το λένε», λέει μία από τις υπεύθυνες της λειτουργίας του διαδρόμου, η Κάρολ Νιουόλα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.