ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των τρανς λιπαρών από τα τρόφιμα

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των τρανς λιπαρών από τα τρόφιμα

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον «γενικά αναγνωρισμένα ως ασφαλή» - Ανοίγει μια περίοδο 60 ημερών προκειμένου να γίνει διαβούλευση σχετικά με την πρόταση

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των τρανς λιπαρών από τα τρόφιμα
Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία και δη η νεανική χτυπάει «κόκκινο» στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τα προβλήματα υγείας των Αμερικανών πολιτών να αυξάνονται διαρκώς.

Γι' αυτό και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι  τρανς λιπαρά οξέα στα τρόφιμα αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και ότι πλέον δεν είναι «αναγνωρισμένα ως ασφαλή».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενδεχόμενη απαγόρευση των τρανς λιπαρών θα μπορούσε να «προλάβει» 7.000 θανάτους και 20.000 καρδιακά επεισόδια μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Τα trans λίπη βρίσκονται σε διάφορα κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η κύρια διατροφική πηγή των τρανς λιπαρών- τα οποία έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων- είναι τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια.

Ο FDA ανοίγει μια περίοδο 60 ημερών προκειμένου να γίνει διαβούλευση σχετικά με την πρόταση. Αν αυτή γίνει αποδεκτή η βιομηχανία τροφίμων θα κληθεί σταδιακά να αφαιρέσει τα τρανς λιπαρά από τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με τον FDA , αν ο προκαταρκτικός προσδιορισμός ως «μη ασφαλή» ολοκληρωθεί, τα τρόφιμα με μερικώς υδρογονωμένα έλαια θα πρέπει να ελέγχονται και να παίρνουν την έγκριση του Οργανισμού, πριν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

Τα τρόφιμα τα οποία θα περιλαμβάνουν  μη εγκεκριμένα πρόσθετα, δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται νόμιμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης