Ζούκερμπεργκ εναντίον Μασκ: «Σκοτώνονται» για τους κινδύνους από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Ζούκερμπεργκ εναντίον Μασκ: «Σκοτώνονται» για τους κινδύνους από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι διαφωνούν ανοικτά και δημόσια - Έλον Μασκ: Οι γνώσεις του Ζούκερμπεργκ είναι περιορισμένες - Τα σχόλια του ιδρυτή της Tesla Motors είναι αρνητικά και ανεύθυνα, απάντησε το αφεντικό του Facebook

Ζούκερμπεργκ εναντίον Μασκ: «Σκοτώνονται» για τους κινδύνους από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Σε ανοικτή και δημόσια διαφωνία βρίσκονται δύο από τους πιο σημαντικούς άντρες στον κόσμο της τεχνολογίας. Ο λόγος για τους δισεκατομμυριούχους Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla Motors, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει έναντι των ανθρώπων. Ο Μασκ σχολίασε με ένα tweet πως οι γνώσεις και η κατανόηση του Ζούκερμπεργκ αναφορικά με το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης είναι «περιορισμένες».

Κλείσιμο


Ο συν-ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν άφησε ασχολίαστη την προσβολή του αφεντικού της Tesla Motors και απάντησε πως τα σχόλια και οι προειδοποιήσεις του Μασκ είναι «πραγματικά αρνητικά» και «ιδιαίτερα ανεύθυνα».

Ο Mr Facebook συνέχισε δηλώνοντας πως θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορεί στο μέλλον να σώζει ανθρώπινες ζωές, με τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα ή με τη δυνατότητα της καλύτερης διάγνωσης ιατρικών παθήσεων.



Ο Ζούκερμπεργκ αν και δεν ανέφερε ονομαστικά τον Μασκ σχολίασε πως δεν κατανοεί τα άτομα που είναι κατά της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και πως το βρίσκει ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο.

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί εδώ και χρόνια σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης