Ερχεται στην Αθήνα ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»

Ερχεται στην Αθήνα ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»

O 55χρονος σήμερα Μπέλφορτ, ελεύθερος και σοφότερος κάνει διαλέξεις, δίνοντας tips για γρήγορη επιτυχία με το αζημίωτο. Στο παγκόσμιο tour του συγκαταλέγεται και η Ελλάδα των μνημονίων...

Ερχεται στην Αθήνα ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στα 26 του ήταν εκατομμυριούχος και στα 36 του κατάδικος. Ο χρηματιστής από το Λονγκ Αίλαντ Τζόρνταν Μπέλφορτ είχε μεγάλα όνειρα και φούσκες μετοχές. Τα όνειρα τα έκανε πάρτυ, πόρνες και κραιπάλες, αλλά η φούσκα έσκασε. Ο «Λύκος της Wallstreet» έγινε κινηματογραφικός ήρωας με τη μορφή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ ο 55χρονος σήμερα Μπέλφορτ, ελεύθερος και σοφότερος κάνει διαλέξεις, δίνοντας tips για γρήγορη επιτυχία με το αζημίωτο. Στο παγκόσμιο tour συγκαταλέγεται και η Ελλάδα των μνημονίων στην οποία θα έρθει τελικά στις 4 Δεκεμβρίου για να «διδάξει» κέρδη και ηθική! 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Κλείσιμο


Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν το σεμινάριο του Τζόρνταν Μπέλφορτ στις 11 Οκτωβρίου, στη συνέχεια οι διοργανωτές άλλαξαν την ημερομηνία για τις 13 Νοεμβρίου, ενώ τώρα δίνουν τη νέα ημέρα που θα πραγματοποηθεί το σεμινάριο, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.  
Το εισιτήριο για μια θέση ξεκινά από τα 80 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 1000 για τις vip θέσεις του εκθσιακού κέντρου, αλλά και για το prive δείπνο που θα πραγματοποιηθεί μετά την ομιλία. Όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές ο Τζόρνταν Μπέλφορντ θα προτείνει λύσεις και τρόπους επιτυχίας μέσα στην Ελλάδα της κρίσης ενώ θα παρουσιάσει και την τεχνική του STRAIGHTLINE, που δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να δημιουργούν τεράστιο πλούτο, αφθονία και επιχειρηματική επιτυχία, χωρίς να θυσιάζουν ακεραιότητα ή ηθική, κι αυτό από έναν πρώην κατάδικο και νυν επιχειρηματία το όνομα του οποίου είναι συνδεδεμένο με χρηματιστηριακά σκάνδαλα, ασύστολες σπατάλες, σεξουαλικά όργια και αλόγιστη χρήση ναρκωτικών. 

Όσοι βρεθούν στην ομιλία του στην Αθήνα ίσως ακούσουν από τα χείλη του για την άνοδο μιας μετοχής που διαπραγματευόταν και από τιμή εκκίνησης τα 19 δολάρια εκτοξεύτηκε 500% πάνω μέσα σε μια ημέρα αποτελώντας παγκόσμιο ρεκόρ. Ο ίδιος στο βιβλίο του περιγράφει για τη συγκεκριμένη ημέρα: «Στεκόμουν στην αίθουσα συνεδριάσεων με την πλάτη ακουμπισμένη ανέμελα στην τζαμαρία και τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος μου. Ήταν η στάση του ισχυρού πολεμιστή μετά τη συμπλοκή. Ο βρυχηθμός της αίθουσας δεν είχε κοπάσει ακόμη. Έχωσα το δεξί μου χέρι στην τσέπη του παντελονιού μου για να βεβαιωθώ ότι τα έξι Lude βρίσκονταν ακόμη εκεί. Τα Quaalude εξαφανίζονταν είτε επειδή κάποιος φίλος τα βούταγε, είτε ήμουν τόσο μαστουρωμένος , ώστε δεν θυμόμουν πως τα είχα καταπιεί. Αυτή ήταν η τέταρτη φάση και ίσως η πιο επικίνδυνη του ναρκωτικού- θεού μου. Η πρώτη ήταν ένα είδος τσουξίματος, η δεύτερη το ψεύδισμα, ύστερα η σιελόρροια και στη συνέχεια η αμνησία».

Ενώ στη συνέχεια του βιβλίου αναφέρει για το έθιμο που είχαν μετά από κάποια μεγάλη επιτυχία που ήθελε κάποια από τις νεαρές βοηθούς του να κάθεται σε ένα σκαμπό φορώντας μπικίνι και να της ξυρίζουν το κεφάλι προκειμένου να κερδίσει 10.000 δολάρια! 

Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα είναι χωρισμένη σε δυο ενότητες. Ενώ στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί το prive δείπνο. Την ομιλία διοργανώνει η συμβουλευτική εταιρεία Economist Hellas στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. 

Γιος λογιστών από το Μπρονξ 

«Το όνομά μου είναι Τζόρνταν Μπέλφορτ. Όταν έκλεισα τα 26 έβγαζα 49 εκατομμύρια δολάρια και με τσάντιζε πραγματικά γιατί ήταν κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα». Η παραπάνω αλαζονική δήλωση ανήκει στον άνθρωπο που στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ενέμπνευσε νέους- κυρίως- ανθρώπους να εισχωρήσουν στη χρηματιστηριακή αγορά για να βγάλουν εύκολα χρήματα, να ζήσουν νύχτες κραιπάλης δίπλα σε πόρνες και να μπορούν να αγοράσουν ό,τι βάλουν στο μάτι! Αυτή ήταν η περίπτωση του Τζόρνταν Μπέλφορτ του περίφημου «Λύκου της Wallstreet» που ιντρίγκαρε τον δαιμόνιο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και έκανε τη ζωή του ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του ως «απατεώνας ολκής». 




Ωστόσο η ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορτ που γεννήθηκε το 1962, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από γονείς  λογιστές είναι από μόνο του θέμα διαλέξεων. 

Αν και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις, τα λεφτά δεν αρκούσαν για τα μεγάλα όνειρα του μικρού Τζόρνταν που μπήκε πρώιμα στο κυνήγι του δολαρίου ή μάλλον του γεμάτου χρηματοκιβωτίου. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Έλιοτ λίγο πριν το κολεγιο ξεκίνησαν να πουλούν πάγο σε παραλίες κερδίζοντας τα πρώτα 20.000 δολάρια.  Με τα χρήματα αυτά πήγε στην οδοντιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Μέριλαντ, την παλαιότερη οδοντιατρική σχολή των ΗΠΑ.

Πτυχίο δεν πήρε ποτέ και αυτό οφείλεται στον κοσμήτορα της σχολής που αποθάρρυνε τον Μπέλφορντ από τις πρώτες ημέρες κιόλας λέγοντάς του ότι: «Η χρυσή εποχή της οδοντιατρικής έχει τελειώσει, αν είστε εδώ απλά επειδή ψάχνετε να κάνετε πολλά χρήματα, είστε σε λάθος μέρος». 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ άφησε την οδοντιατρική και στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε μια δική του εταιρεία με την οποία πουλούσε κρέατα και θαλασσινά από πόρτα σε πόρτα στο Λονγκ Αιλαντ της Νέας Υόρκης. 

Η επιχείρηση απέτυχε και μέσω ενός φίλου του πήγε ως ασκούμενος χρηματιστής στην εταιρεία Rothschild. Αφού κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη άδεια, απολύθηκε λίγο μετά όταν έτυχε η «Μαύρη Δευτέρα» του 1987 για τη χρηματιστηριακή αγορά. 
 
Στην πρώτη αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ο Λύκος της Wall Street» στην οποία βασίστηκε και το σενάριο του Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τζόρνταν Μπέλφορντ αφηγείται πως κατάφερε από το μηδέν να φθάσει στο άπειρο του κέρδους χάρη στην εξυπνάδα, τον κυνισμό και την απληστία του. 

Αναφέρει πως η απληστία του για το χρήμα τον οδήγησαν στα ναρκωτικά, το κυνικό σεξ, στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, στις επαύλεις, στα πανάκριβα ρολόγια και στην θαλαμηγό του, την οποία βούλιαξε για να εισπράξει την αποζημίωση.  




Χώρισε την πρώτη του γυναίκα για να παντρευτεί μια Βρετανίδα καλλονή με την οποία αργότερα απέκτησε δυο παιδιά. 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ  ήθελε να έχει τα πάντα, ήθελε να κάνει τα πάντα και θυσίαζε τα πάντα για να τα αποκτήσει. Η προσωπική του ηθική χάθηκε μέσα στα 100δολάρα που ήθελε να κερδίζει με μανία και δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά σε αυτά. 

Τη δεκαετία του 1990 δημιουργεί την χρηματιστηριακή Stratton Oakmont και κερδίζει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, κατόρθωμα που του δίνει και το όνομα «ο Λύκος της Wallstreet». Πρωτού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI  ξεκινήσουν έρευνα για τον τρόπο που χειραγωγούσε τις μετοχές απασχολούσε περισσότερους από 1000 χρηματιστές. Όπως αναφέρει στο πρώτο του βιβλίο η τηλεφωνήτρια της εταιρείας έβγαζε 100.000 δολάρια την ημέρα παίζοντας μετοχές. Ο ίδιος έβγαζε 20 εκατομμύρια το χρόνο! 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης