Δημήτρης Κοντόπουλος: «Η Demy θα μπορούσε να φέρει την πρωτιά στη Eurovision»

Δημήτρης Κοντόπουλος: «Η Demy θα μπορούσε να φέρει την πρωτιά στη Eurovision»

Ο Σάκης, η Δέσποινα, η μουσική βιομηχανία, η Eurovision, το «The Voice», η φετινή συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με τα χρώματα της Ρωσίας. Ο συνθέτης των επιτυχιών σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση λίγο πριν αναχωρήσει για Κοπεγχάγη

Δημήτρης Κοντόπουλος: «Η Demy θα μπορούσε να φέρει την πρωτιά στη Eurovision»
Η Ρωσία τού ανέθεσε τη φετινή συμμετοχή της στη Eurovision κι εκείνος έγραψε το τραγούδι «Shine». Ερμηνεύτριες οι Tolmachevy Sisters, τα δίδυμα κορίτσια που το 2006 είχαν αποσπάσει την πρωτιά στη Eurovision junior, σε ηλικία μόλις 8 ετών.

- Πώς σας έγινε η πρόταση να γράψετε τραγούδι για τη φετινή συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision;
Κλείσιμο
Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση αυτή μου έγινε από σπόντα. Πάντα είχα παρουσία στα μουσικά πράγματα της Ρωσίας, αφού συνεργάζομαι με καλλιτέχνες εκεί γράφοντάς τους τραγούδια και κάνοντας παραγωγές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το κρατικό κανάλι της Ρωσίας ανέθεσε στον Φιλίπ Κιρκόροφ, έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλλιτέχνες της χώρας, να προετοιμάσει τις Tolmachevy Sisters για τη Eurovision. Ο Κιρκόροφ είναι από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας στην Ανατολική Ευρώπη, έχει βραβευτεί ως Εθνικός Τραγουδιστής της Ρωσίας και διαθέτει μεγάλη πείρα. Είναι επίσης ιδιαίτερα φιλέλληνας. Εχει κάνει ντουέτο με τον Σάκη Ρουβά, έχει συνεργαστεί στα μεγαλύτερά του σόου με τον Φωκά Ευαγγελινό, έχει κάνει τραγούδια μαζί μου. Οταν λοιπόν του έγινε η πρόταση, αμέσως απευθύνθηκε στον Φωκά και σ’ εμένα, προτείνοντάς μας να δουλέψουμε μαζί γι’ αυτή τη συμμετοχή.

- Ποια είναι η άποψη των ξένων καλλιτεχνών για τη χώρα μας;
Σαφώς και όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και κατά κάποιον τρόπο ζηλεύουν την τύχη μας να ζούμε εδώ. Εχουμε ήλιο, θάλασσα και ιδανικό κλίμα. Από κει και πέρα εκτιμούν και θαυμάζουν το πείσμα και τη γρηγοράδα μας, χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα σε άλλους λαούς.



Οι 17χρονες δίδυμες Tolmachevy Sisters θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στη Eurovision με το τραγούδι «Shine», το οποίο έγραψε ο Δημήτρης Κοντόπουλος

- Πώς επιλέχθηκε το «Shine»;  Η διαδικασία ήταν πολύ απλή: καταθέσαμε στο κρατικό κανάλι τρία τραγούδια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους: ένα dance, ένα mid tempo pop, και το «Shine», που είναι ένα τραγούδι με έντονες επιρροές από τα 60s. Οι ιθύνοντες του καναλιού επέλεξαν αμέσως το «Shine» κυρίως για δύο λόγους: τους άρεσε το γεγονός ότι δύο 17χρονα κορίτσια ερμηνεύουν μια μπαλάντα με κλασικές επιρροές, καθώς επίσης και το ότι το τραγούδι αγαπήθηκε από το ρωσικό κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «Shine» είναι η πρώτη ρωσική συμμετοχή στη Eurovision που βρίσκεται στο Top 20 του ραδιοφωνικού chart της χώρας πριν από τον διαγωνισμό.

- Εχετε γράψει για την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, κατακτώντας μάλιστα δύο φορές τη 2η θέση στον εν λόγω διαγωνισμό. Θα ξαναγράφατε για την Ελλάδα; Εχω συμμετάσχει με την Ελλάδα στον διαγωνισμό του 2009 και πρέπει να ομολογήσω ότι όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου το συναίσθημα είναι εντελώς διαφορετικό. Εχεις ένα παραπάνω βάρος, μια παραπάνω ευθύνη. Από την άλλη, έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα στη ζωή μου.

- Τι απαντάτε σ’ εκείνους που προδικάζουν τον καταποντισμό της Ρωσίας στη Eurovision λόγω της σημερινής πολιτικής κατάστασης; Σίγουρα υπάρχει αυτή η πιθανότητα και θα ήταν ψέματα αν σας έλεγα ότι δεν το έχω σκεφτεί ή ότι δεν με φοβίζει αυτό το ενδεχόμενο. Απλώς ελπίζω ο κόσμος να υιοθετήσει την άποψή μου, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν μουσικό διαγωνισμό και τίποτα παραπάνω.

- Πώς σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της χώρας μας;  Πήγα και είδα τις πρόβες γιατί τα παιδιά ζήτησαν τη γνώμη μου για το ηχητικό αποτέλεσμα που βγάζουν και πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα. Είναι ένα δυναμικό τραγούδι με πολύ σημερινό ήχο, το οποίο πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την εξαιρετική σκηνική παρουσία θα εντυπωσιάσει. Οι Freaky Fortune είναι δύο ταλαντούχοι παραγωγοί, ο Riskykidd πολύ καλός ράπερ και είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

- Πιστεύετε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ξανακερδίσει στον διαγωνισμό της Eurovision, και αν ναι, με ποιον καλλιτέχνη;
Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της Ευρώπης, με εκατομμύρια τηλεθεατές και με έμμεση διαφήμιση για τη χώρα που τη διοργανώνει. Σε ό,τι αφορά τον καλλιτέχνη, νομίζω πως η Demy με ένα σωστό τραγούδι έχει όλα τα φόντα για να το επιτύχει.



H Demy είναι για τον Δημήτρη Κοντόπουλο η τραγουδίστρια που με ένα σωστό τραγούδι έχει όλα τα φόντα να κερδίσει την πρωτιά στη Eurovision


- Φέτος η Δέσποινα Βανδή επανήλθε εντυπωσιακά στα μουσικά πράγματα της χώρας με το τραγούδι σας «Χάνω εσένα», που έμεινε για 15 εβδομάδες στην κορυφή του ραδιοφωνικού chart. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;  Με τη Δέσποινα γνωριζόμαστε πάνω από 10 χρόνια, κάνουμε παρέα, πηγαίνουμε διακοπές μαζί, είμαστε φίλοι και η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να της γράψω τραγούδια, γιατί εκτός από καλλιτέχνιδα την εκτιμώ πάρα πολύ και ως άνθρωπο. Εχουμε ήδη ηχογραφήσει 3 τραγούδια για τον δίσκο της. Το «Χάνω εσένα» το έγραψα το απόγευμα που με πήρε και μου είπε ότι αποφάσισε να κάνει έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο και ήθελε τραγούδια από εμένα. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά μέσα από τη μουσική του συγκεκριμένου τραγουδιού ήθελα να της εκφράσω το πόσο την εκτιμώ.

- Φοβηθήκατε τη σύγκριση με τον Φοίβο;  Δεν έχω τέτοιου είδους φοβίες...

- Ετοιμάζετε κάτι άλλο είτε εδώ είτε στο εξωτερικό;  Τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει στη Ρωσία ένα τραγούδι μου από τον Φιλίπ Κιρκόροφ, ενώ ετοιμάζω τραγούδια και για τον δίσκο του ποπ σταρ της χώρας Σεργκέι Λαζάρεφ. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου από την Panik Records το τραγούδι «Οσο ο κόσμος θα έχει εσένα» με την Demy και τον ράπερ Mike, το οποίο θα είναι και το επίσημο τραγούδι της καμπάνιας του Carroten, ενώ τον Ιούνιο θα βγάλουμε με τη Δέσποινα Βανδή ένα dance κομμάτι το οποίο πιστεύω πως θα αρέσει ιδιαίτερα στους φαν της.

- Εχετε συνεργαστεί στενά με τον Σάκη Ρουβά. Πώς είδατε τη στροφή του στο θέατρο και τον κινηματογράφο; Δεν νομίζω ότι ο Σάκης έκανε κάποια στροφή, απλώς του αρέσει να κάνει διαφορετικά πράγματα κατά περιόδους, στα οποία καταθέτει και ψυχή, γι’ αυτό και τα απολαμβάνει. Αλλωστε με ότι κι αν καταπιάνεται είναι πολύ καλός.

- Πώς σας φαίνεται το «The Voice» ως τηλεοπτικό προϊόν; Αυτό που κάνει το «The Voice» να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το γεγονός ότι επιτυχημένοι τραγουδιστές δεν κρίνουν απλώς τα παιδιά, αλλά τους μεταφέρουν την πείρα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μεγαλύτερα ονόματα πείθονται με μεγάλη ευκολία να κάτσουν στην καρέκλα του coach. Νομίζω πως μετά το «The Voice» η εποχή της «ίντριγκας» στα talent shows τελείωσε μια και καλή, και αυτό είναι, αν μη τι άλλο, μεγάλη επιτυχία.

- Υπάρχει κάποιος παίκτης που έχετε ξεχωρίσει;
Η πιο ολοκληρωμένη παίκτρια είναι η Μαρία-Ελένη Κυριάκου. Εχει ωραία χροιά, εντυπωσιακή φωνητική έκταση και άρτια τεχνική. Και το αξιοθαύμαστο είναι πως όλα τα παραπάνω τα διαθέτει χωρίς να έχει παρακολουθήσει ποτέ ούτε μισό μάθημα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης