PROTOTHEMA

Πολιτική

Να μην επιστρέψει η υπόθεση Novartis στη Δικαιοσύνη γιατί αυτό θα σημαίνει συγκάλυψη, είπε

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει εθνικές υποχωρήσεις και πιστεύει ότι θα κρυφτεί στη σκανδαλολογία

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει εθνικές υποχωρήσεις και πιστεύει ότι θα κρυφτεί στη σκανδαλολογία

Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμα, δεν συζητάμε παραπέρα - Θα μειώσω ΕΝΦΙΑ, φόρους - Δεν θα κάνω απολύσεις, δεν θα υποσχεθώ μονιμοποιήσεις

Οργανωμένη σκευωρία με στόχο να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως «ο κύριος Τσίπρας διέλυσε την οικονομία, κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις και νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία - Κάνει μεγάλο λάθος».


Ο κύριος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «πρέπει να μιλάμε για το μέλλον και να μην ανακυκλώνουμε το κακό παρελθόν, δίνοντας έμφαση στον διχασμό και τη λάσπη, όπως προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, που στόχο έχει να σπιλώσει αντιπάλους».


«Εγώ δεν επιδιώκω να πάμε εκλογές σε αυτό το κλίμα, θέλω να μιλήσω για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά θα αμυνθούμε σε όποια επίθεση δεχθούμε», πρόσθεσε μιλώντας στον Σκάι και χαρακτήρισε την υπόθεση «οργανωμένη σκευωρία, με αποκλειστικό σκοπό να σπιλώσει ο κύριος Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους».  

Να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλα
Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την Novartis «να διερευνήσει όλη την υπόθεση, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με ή χωρίς κουκούλα, και να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση, ώστε να αποδείξουν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα την αθωότητά τους». «Αν επιστρέψει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη θα σημαίνει την απόλυτη συγκάληψη», επισήμανε ο ίδιος. 

«Αν ο κύριος Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τι λόγο είχε να επενδύει στον διχασμό», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Περιμένω κι άλλες επιθέσεις λάσπης, δεν νομίζω ότι θα σταματήσει εδώ».

Επιμένω, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, η προκαταρκτική να κάνει τη δουλειά της και να δώσουμε σε αυτούς τους δέκα ανθρώπους που κρεμάσαμε στα μανταλάκια, την ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους

«Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για πολιτικές ευθύνες κι εγώ θα σας πω ότι υπάρχουν, δεν υπάρχουν και σήμερα; Τι έκανε για την φαρμακευτική δαπάνη, για την συνταγογράφηση;», διερωτήθηκε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναφερόμενος στην περίπτωση Κουρουμπλή, είπε: «Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον κ. Κουρουμπλή, στήνοντας δέκα και όχι έντεκα κάλπες, γιατί εξαιρέθηκε; Δεν ήταν αυτός που δεν εξέδωσε δελτίο τιμών το 2015, ευνοώντας την βιομηχανία, γιατί τον εξαιρεί ο κύριος Τσίπρας, ποιον πείθει όταν λέει "όλα στο φως";».

Ο κύριος Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις, του φτάνουν οι υποψίες, ώστε να λέει ο κόσμος ότι «τα παίρνουν όλοι», έχουμε αντιστρέψει το κράτος δικαίου, πλέον ο αθώος πρέπει να αποδείξει πως είναι αθώος, επισήμανε ακόμα για το ζήτημα και κατέληξε: «Αυτό που μου έμεινε από την προχθεσινή συζήτηση είναι από την μια η εικόνα του κυρίου Πικραμμένου, ενός έντιμου και αξιοπρεπούς ανθρώπου,  να αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του και από την άλλη η εικόνα του κυρίου Πολάκη να χασκογελάει - αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που συγκρούονται σήμερα και εγώ συντάσσομαι πλήρως με την πρώτη εικόνα, της αξιοπρέπειας». 


«Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα παραπέρα»
Ερωτηθείς για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις αναφορές του από τα όσα συνέβησαν στο Βερολίνο κατά την επίσκεψη Ζάεφ τονίζοντας ότι «δεν ήταν χρήσιμη η τοποθέτηση Μέρκελ. Καλό θα είναι να αποφεύγεται ο όρος Μακεδονία όταν αναφερόμαστε στην ΠΓΔΜ».

Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα ότι «δίχασε τον λαό σε αυτό το θέμα και χαρακτήρισε ακροδεξιούς, όχλο και περίπου γραφικούς όσους διαδήλωσαν».

«Ο Τσίπρας χειρίστηκε την υπόθεση αυτή λανθασμένα μέχρι το τέλος. Δεν σχημάτισε εθικό μέτωπο και ακολουθεί λάθος διαπραγματευτική τακτική» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα παραπέρα. Και σήμερα ακόμα ο Ζάεφ λέει ξεκάθαρα ότι δεν το θέλει αυτό, τι συζητάμε επομένως;» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «ο Τσίπρας συζητάει σε δόσεις τα δίνει όλα και αγοράζει σε δόσεις. Να συμφωνήσουμε τώρα σε όνομα και βλέπουμε μετά. Εμείς λέμε "όχι" σε όποια λύση έχει αυτά τα χαρακτηριστικά». «Δεν θα διχάσω τον ελληνικό λαό για να ενώσω τους Σκοπιανούς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «η λύση πρέπει να αντιμετωπίζει το όνομα του αλυτρωτισμού εξασφαλίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές θα αφορούν το σύνταγμα των Σκοπίων».

«Το μόνο αποτέλεσμα της επίσκεψης Ερντογάν είναι η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας»
Είχαμε προειδοποιήσει ότι η επίσκεψη Ερντογάν ήταν άστοχη και απροετοίμαστη και το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, αυτή η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη, επισήμανε ο κύριος Μητσοτάκης μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά και πρόσθεσε πως έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Είναι σημαντικό τώρα να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, αυτό ζήτησα και από τον κύριο Γιλντιρίμ, να μην υπάρχουν ενέργειες που παραβιάζουν ξεκάθαρα το καλό κλίμα μεταξύ των δύο γειτόνων», επισήμανε και απαντώντας εάν φοβάται κάτι, απάντησε «η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους».

«Πιστεύω τελικά ότι και η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι η αποκλιμάκωση είναι προς όφελός της, καθώς μια πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα είναι μια πρόκληση προς την Ευρώπη και αυτό αφορά και την Κύπρο, όπου επίσης παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα από την Τουρκία, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως, σε σχέση και με την υπόθεση Novartis, πως έχουμε από την μια την εικόνα αυτή στα εθνικά θέματα και από την άλλη «την εικόνα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας που σπαράσσεται από σκάνδαλα που δεν δίνουν την δυνατότητα χάραξης εθνικής γραμμής». Δεν είναι υπεύθυνη στάση να περιμένει η κυβέρνηση να συνεννοηθούμε στα εθνικά θέματα, εν μέσω αυτής της κατάστασης και «έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό που κάνει ο κύριος Τσίπρας και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία».

«Ας προσέξει πάρα πολύ ο κύριος Τσίπρας για το πού οδηγεί την χώρα», επισήμανε και τόνισε πως από την πλευρά του δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, στην ηγεσία του υπουργείο Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας».


Θα μειώσω φόρους και ΕΝΦΙΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τοςυ φόρους καθώς «πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» κάνοντας λόγο για απλοποίηση φορολογικού περιβάλλοντος και μείωση της γραφειοκρατίας προκειμένου, όπως είπε, να μειωθούν οι δυσκολίες στις επενδύσεις.

Στην ερώτηση αν αυτή την πρόθεση θα την πει στους δανειστές ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «θα το πω αλλά θα το πω αφού πρώτα έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, αφού έχω δείξει τους πρώτους 6 μήνες ότι η κυβέρνηση είναι μεταρρυθμιστική ότι θα έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει και δεν θέλει να λύσει».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ότι «ισχύει η δέσμευσή μας για μείωση γιατί με τη μείωση αυτή αναπτύσσουμε συνολικά έναν κλάδο της οικονομίας». Εξήγγειλε, δε, ότι «θα δώσω στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για να επισκευάσουν τα σπίτια τους οι πολίτες αλλά όλες αυτές οι δαπάνες θα δηλώνονται. Με δηλωμένες δαπάνες θα υπάρξουν εκπτώσεις και θα πάρουμε χρήματα πίσω από τις δαπάνες που  θα προκύψουν».


Δεν θα γίνουν απολύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός ότι «οχι, φυσικά δεν θα γίνουν απολύσεις. Αυτό για τις απολύσεις είναι μια προπαγάνδα που γίνεται με μεγάλη ένταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν θα επενδύσω και στην προσδοκία ότι μπορεί αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο να μονιμοποιήσω εργαζομένους όπως ανήθικα κάνει η κυβέρνηση με εργαζομένους στην καθαριότητα».

Μιλώντας για τους συνταξιούχους είπε ότι «νοιάζομαι για το εισόδημα τους» προσθέτοντας ότι «αν καταφέρω στο εγγόνι τους να βρω μια δουλειά θα έχω βοηθήσει και τον παππού και τη γιαγιά». «Δεν θέλω μια κοινωνία που να στηρίζεται σε επιδόματα αλλά σε νέες θέσεις εργασίας. Αυτός ο τόπος έχει τόσες προοπτικές που είναι κρίμα να μην βλέπουμε το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό. Δεν είμαι εδώ για να ανακουφίζω αλλά για να τους δίνω προοπτικές για το μέλλον».

Στη συνέχεια ονομάτισε ως άμεσες παρεμβάσεις την ταχύτατη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, τις μεγάλες συμβολικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό «που μπορεί να δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας».

«Θα μειώσουμε άμεσα τους φόρους γιατί α)  έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο μας θα δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο β) έχουμε βρει και δαπάνες που θα περικόψουμε προκειμένου να ισοσταθμίσουμε τους αριθμούς γ) έχουμε σχέδιο για προώθηση φορολγικής συμμόρφωσης για να κυνηγήσουμε στοχευμένα όσους φοροδιαφεύγουν και δ) γιατί η αύξηση φόρων σπρώχνει τον κόσμο στη μαύρη οικονομία» πρόσθεσε.


Οι επιχειρηματίες να φροντίζουν τους εργαζόμενους

Όπως είπε «εγώ θα πω στους επιχειρηματίες ότι θα σας μειώσω τους φόρους, θα απλοποιήσω το περιβάλλον, θα μειώσω τη γραφειοκρατία και εσείς θα επενδύσετε, θα πληρώσετε φόρους και θα φροντίζετε τους εργαζόμενους. Δεν θα δεχθώ οποιαδήποτε απόκλιση για εκμετάλλευση εργαζομένων μόνο και μόνο με τη δικαιολογία επειδή δεν τα βγάζουμε πέρα».

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι «δεν θα κάνω καμία υποχώρηση στην απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση της επόμενης κύβερνησης. Θα διαλέξω τους καλύτερους ακόμα και από το χώρο της ιδιωτικής οικονομίας. Δεν θεωρώ ότι το πόσους σταυρούς παίρνει κάποιος είναι κριτήριο για να είναι καλός υπουργός. Γιατί εγώ δεν έχω να εξαργυρώσω κανένα γραμμάτειο. Εγώ εκλέχτηκα από τη βάση για να αλλάξω τη ΝΔ και να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους».
Διαβάστε όλη την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

y25/02/201806:04

ρεεεεεεεεεεεεεε ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ο αριστεροφασιστας, εχει το δογμα της στρουθπκαμηλου "ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ" , Αχ αυτο το πεντι (αμερικανικα) απο προδοτης της αριστερας, εγινε και κουκουλοφορος καταδωτης. Ρε μπας και στην κατοχη οι κουκουλοφοροι καταδωτες.............ηταν οι προγονοι του ΤΣΙΠΡΑ-ΖΥΡΙΖΑ............δεν εξηγειτε αλλοιως ρε παιδια η τοση εμπιστοσυνη και αξιοπιστια που βλεπουν οι Συριζαιοι στους ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.

Απάντηση
μηδεν εις το πηλίκον25/02/201803:09

Τίποτα δεν είπες ρε Κούλη πάλι. Ρηχά όλα. Ενώ τόσα θα μπορούσες να πεις γιατι στην Ελλάδα λείπουν πολλά. Δεν πείθεις αγόρι μου....

Απάντηση
ΑΠ25/02/201802:45

πρώην γιουγκοσλάβικη δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,μια ακόμα προδοσία της νέας δημοκρατίας που σε αυτή βασίζεται ο Σύριζα για να κλείσει το σκοπιανο!!

Απάντηση
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ25/02/201800:20

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΦΑΝ ΠΑΡΚ ΛΕΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ (ΣΤΑ ΙΜΙΑ) ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΑΟΖ), ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ .......

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία