Νίκος Παππάς: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες

Νίκος Παππάς: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες

Λοβέρδος: Δεν εμπιστευόμαστε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Παππά

Νίκος Παππάς: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες
Έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν χωρίς λεκτικές περιστροφές το νέο «πακέτο» σαρωτικών αλλαγών στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες
απηύθυνε ο κ.
Νίκος Παππάς ώστε -όπως είπε- «κανείς εκ των ενδιαφερομένων να μην βρει πολιτικό αποκούμπι στη 
Βουλή
Κλείσιμο
» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «Δεν προσφέρεται το θέμα για μεθόδους "βρίζω αλλά ψηφίζω"».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου εκτίμησε ότι εντός των επόμενων ημερών το ΕΣΡ θα δημοσιεύσει την προκήρυξη του διαγωνισμού ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Μετά την ψήφιση της τροπολογίας μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΕΣΡ.  Εως το τέλος του έτους -δεν νομίζω ότι θα μπούμε στο επόμενο- θα μπούμε στην πολυθρύλητη διαγωνιστική διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι οι νέες αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προέκυψαν μετά από στενή συνεργασία και εξαντλητικό διάλογο με το ΕΣΡ και πρόσθεσε «Με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία θεματικού προγράμματος. Όποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία. Άρα αυξάνεται και η αξία της άδειας. Είμαι αισιόδοξος για καλά αποτελέσματα».

Ο ίδιος υποστήριξε δε, ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των διαγωνιζόμενων ενώ σημείωσε πως εάν δεν δημοπρατηθούν όλες οι άδειες τότε «το ΕΣΡ υποχρεούται να επαναπροκηρύξει όσες περισσέψουν αμέσως μόλις προκύψει ενδιαφέρον».
Λοβέρδος: Δεν εμπιστευόμαστε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Παππά

«Ο κ. Παππάς είναι ο καλύτερος χορηγός επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης. Επί τρία χρόνια που είναι αρμόδιος υπουργός χορηγεί τα καλύτερα επιχειρήματα στην αντιπολίτευση με όσα κάνει» ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για την τροπολογία που αφορά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών για να προσθέσει «όλοι οι βουλευτές γνωρίζουν τι είναι αυτή η τροπολογία. Έρχεται να διορθώσει -να ομολογήσει τα λάθη- και να αλλάξει το πλαίσιο του δικού του νόμου. Ενας νόμος που ψηφίστηκε από την συμπολίτευση με ζητωκραυγές».

«Μας φέρνει ο κ. Παππάς ένα νομοσχέδιο-τροπολογία με 20 αλλαγές. Του ασκείται κριτική για τακτική αλαζονείας και αντί να ομολογήσει τα λάθη του μας λέει ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό που ο ίδιος έκλεισε» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συμπληρώσει «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κ. Παππά. Το παρελθόν του είναι αμείλικτο και το μέλλον του θα κριθεί από το ΣτΕ γιατί ακούμε ότι κάποιοι θα προσφύγουν».

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος αμφισβήτησε και την τιμολόγηση των τηλεοπτικών αδειών στα 35 εκατ. ευρώ υπογραμμίζοντας πως «το τίμημα καθορίστηκε από το ύψος των προσφορών της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας που ακυρώθηκε. Σε εκείνο το διαγωνισμό συμμετείχε η Συριζα Bank και ένας «λαγός» όπως ομολόγησε ο ίδιος ο διαγωνιζόμενος. Ο λαγός και η ΣΥΡΙΖΑ bank δημιούργησε το ποσό και με βάση το ποσό γίνεται ο νέος διαγωνισμός. Θα δούμε τι θα συμβεί στην πράξη».

Αναφορικά δε με τη στάση της ΔΗΣΥ στην ψήφιση της τροπολογίας επισήμανε πως «Η στάση μας θα καθοριστεί στην διάρκεια της συζήτησης όμως, μετά την ομιλία του κ. Παππά, λέω προκαταβολικά  ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα»
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης