Τσίπρας: Το σχέδιό μας αποδίδει - Η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018

Τσίπρας: Το σχέδιό μας αποδίδει - Η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018

«Κολλημένος» με το... success story ο πρωθυπουργός - Εκτιμούν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

Τσίπρας: Το σχέδιό μας αποδίδει - Η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018
«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν» ήταν η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε το «στίγμα» της πολύωρης σύσκεψης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με έμφαση στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης. Πηγές αναφέρουν ότι δεν ειπώθηκε λέξη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ούτε για τα F-16.

Σύμφωνα με πηγές τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και της Κουμουνδούρου, εκφράστηκε η άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς και η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος, αν και υπάρχουν σημεία που θέλουν περαιτέρω συζήτηση.

Ωστόσο, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε με βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, δίχως να χρειαστούν νέα μέτρα -και χωρίς εκπλήξεις από καμία πλευρά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Δεν έλειψαν, δε, και οι «σπόντες» για τη Νέα Δημοκρατία, με στελέχη να θυμίζουν ότι υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση, που «έβλεπε» εκλογές και καταστροφή. 

Προβληματισμό προκαλεί το ζήτημα του προσφυγικού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε ότι κοινός στόχος όλων στην κυβέρνηση είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. 

Έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, παρουσίασε τα προβλήματα και κάποιες προτάσεις για την επίλυσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης