Θεοχαρόπουλος για κεντροαριστερά: Με ενιαίο φορέα και εκλογή επικεφαλής από την βάση

Θεοχαρόπουλος για κεντροαριστερά: Με ενιαίο φορέα και εκλογή επικεφαλής από την βάση

Έτσι υποστηρίζει θα ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί 

Θεοχαρόπουλος για κεντροαριστερά: Με ενιαίο φορέα και εκλογή επικεφαλής από την βάση
«Στις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις είναι θετικό ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δυνάμεων που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και θα υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση στο συνέδριο του Ιουνίου, μακριά από λαϊκισμούς και αυταπάτες, που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα», τόνισε σε συνέντευξή στο Βήμα fm, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αναφερόμενος στην κεντροαριστέρα είπε: «Όσον αφορά την δημιουργία του νέου φορέα της ισχυρής, ενιαίας κεντροαριστεράς, η δική μου ξεκάθαρη θέση είναι ότι θα πρέπει εντός του 2017 να υπάρξει το Ιδρυτικό Συνέδριο, που θα ακολουθηθεί από την εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων.

·
Κλείσιμο
Αν προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν να μην συμμετέχει. Πέρα από την ενότητα του χώρου, θα υπάρξει και ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ρίχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από την 2η θέση.

·
Κανένας δεν περισσεύει από αυτή τη διαδικασία, αλλά και σε κανέναν δεν πρέπει να του επιτραπεί να εμποδίζει τη δρομολόγηση αυτών των ανοιχτών διαδικασιών.

· Το συνέδριο του Ιουνίου είναι ανοιχτό και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει απόψεις. Ωστόσο η συμμετοχή σε αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή στις διαδικασίες της ενιαίας παράταξης της κεντροαριστεράς.

· Το καλοκαίρι πρέπει να είναι καλοκαίρι εξελίξεων για την προοδευτικό χώρο.

· Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνουν εκλογές εντός του 2018, καθώς η κυβέρνηση θα τεθεί προ αδιεξόδων λόγω μιας μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν θα μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει.

· Για αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε γρήγορα τις διαδικασίες, για να παρουσιάσουμε τόσο την πρόταση, όσο και το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, για να υπάρχει η λύση για τους προοδευτικούς πολίτες».


Μιλώντας για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ανέφερε: «η κυβέρνηση βάζει συνεχώς αυτογκόλ. Κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη, έχουν τις ίδιες αυταπάτες με το 2015. Τότε πήρε μια τετράμηνη συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσει χρήματα, τώρα ψήφισε απαράδεκτα μέτρα χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ποσοτική χαλάρωση και τη ρύθμιση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους.

· Δεν είναι διαπραγμάτευση αυτή αντίστοιχη των στιγμών. Έπρεπε να γίνει μια διαπραγμάτευση - πακέτο, με άλλο βέβαια μίγμα πολιτικής και όχι αυτά τα μέτρα δογματικής λιτότητας.

· Αυτή δεν είναι διαπραγματευτική τακτική, παίζουν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα.

· Στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση παλεύει να πάρει ό,τι πήρε πέρσι, τίποτα περισσότερο, ούτε καν όσα είχαν ρυθμιστεί το 2012.

· Η κυβέρνηση είναι θεατής σε ένα ματς μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε. Δεν έχει θέση η ελληνική κυβέρνηση σε όλα αυτά. Για παράδειγμα, κανείς δεν ξέρει τι θέλει για την ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Τέτοια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

· Παρουσίασε πρόσφατα μια πρόταση η Γαλλία σε σχέση με το δημόσιο χρέος. Είναι θέση της ελληνικής κυβέρνησης ή δεν είναι; Μπορεί κάποιος να απαντήσει επίσημα τι θέλουν στην κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος;». 
 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης