Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής - Κανένα πρόβλημα με το Μαξίμου

Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής - Κανένα πρόβλημα με το Μαξίμου

Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσης μου είπε ο κ. Στουρνάρας - Το ζήτημα με τον έλεγχο στην εταιρεία της συζύγου μου δεν μπορεί να βάλει σκιές στη σχέση ΤτΕ-Κυβέρνησης

Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής - Κανένα πρόβλημα με το Μαξίμου
Την αμέριστη στήριξή του στη σύζυγό του εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε κάθε σενάριο εκπαραθύρωσής του από την ΤτΕ, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές. 

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του. 

«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει σχέδιο σπίλωσής της εδώ και καιρό και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου. 


Κλείσιμο


«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» συνέχισε «και θα χειριστεί την υπόθεση μόνη της». 

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του αυτή τη θέση του. 

«Δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δεν χάλασαν ποτέ οι σχέσεις της Τράπεζας με το Μαξίμου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής είπε «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει». 

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του ελέγχου της Attica Bank διενεργήθηκε από την ΤτΕ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των παλαιών διοικήσεων της τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν οι εποπτικές αρχές διαπίστωσαν χορηγήσεις δανείων, δίχως να τηρείται το παραμικρό τραπεζικό κριτήριο: δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, δάνεια σε επιχειρήσεις αμφιβόλου επιχειρηματικής δραστηριότητας, δάνεια σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια με αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια κ.ά.

Δεν αποκλείεται το πόρισμα να έχει και συγκεκριμένα ονόματα, όπου ο έλεγχος αφορά πλήθος δυσλειτουργιών και προβλημάτων σε όλο τα φάσμα των λειτουργιών της Attica Bank, όπως στη διοίκηση και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι στις θεσμικές σχέσεις της κυβέρνησης με την Ττε δεν υπήρξε και υπάρχει καμία σκιά. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το ρόλο της Δικαιοσύνης, τόνιζαν ότι είναι ανεξάρτητη και κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της. Σημείωναν δε κυβέρνηση και τράπεζα της Ελλάδος εργάζονται με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Στουρνάρα, στην οποία συνάντηση παρών ήταν και  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης,  σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητή της ΤτΕ και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης