Βαρουφάκης δείχνει Τσίπρα για το Plan B της δραχμής

Βαρουφάκης δείχνει Τσίπρα για το Plan B της δραχμής

Τί έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τον πρωθυπουργό - Πώς αντιδρά στις επιθέσεις που δέχεται

 Βαρουφάκης δείχνει Τσίπρα για το Plan B της δραχμής
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
δείχνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
για το Plan B, δηλαδή το σχέδιο της μετάβασης από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα. Εξαπολύοντας τα βέλη του από το tweeter ο Γιάννης Βαρουφάκης, γράφει για τον πρωθυπουργό: «Αν οι...δανειστές μας, προετοίμαζαν σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας;" Α. Τσίπρας». Μάλιστα, συνοδεύει το tweet  με δημοσίευμα που απέδιδε στον πρωθυπουργό τη δήλωση ότι «φυσικά και είχε δώσει εντολή για Plan B». 

Κλείσιμο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης που κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β', ενώ όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έως το τέλος Ιουλίου θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού για το Σχέδιο Β', αλλά την επιβολή των capital controls. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνει εξεταστική σε βάρος του εφόσον δεν είχε «σχέδιο Β».

Ομως, σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταβλήθηκε το twitter με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα. Στη «μάχη» μπήκε και ο πρωθυπουργός ο οποίος με τέσσερα διαδοχικά tweets από τον προσωπικό του λογαριασμό χαρακτηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας, προκειμένου να επιστρέψει»

Ο κ.Τσίπρας προσθέτει: «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».



Τα πρωθυπουργικά tweets προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με τον Άδωνη Γεωργιάδη να σπεύδει από τους πρώτους να κάνει re-tweet με το σχόλιο «αστείος». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε αντιδράσει αναλόγως και στο «τιτίβισμα» του Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος, στο οποίο ανέφερε: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης