Μήνυση Άδωνι κατά Πολάκη για την παρέμβασή του στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μήνυση Άδωνι κατά Πολάκη για την παρέμβασή του στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρα - «Όποιος ακούμπησε φάκελο ενώ δεν είχε δικαιοδοσία έχει παρανομήσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Μήνυση Άδωνι κατά Πολάκη για την παρέμβασή του στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ
Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
για όσα παράνομα έκανε σχετικά με τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για ΜΕΘ υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Άδωνις Γεωργιάδης με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Τζαβάρα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η μηνυτήρια αναφορά κινείται και κατά παντός υπευθύνου καθώς, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, «όποιος ακούμπησε φάκελο ενώ δεν είχε δικαιοδοσία έχει παρανομήσει».

«Το αδίκημα αυτό είναι κακούργημα που τιμωρείται με 20 έτη φυλάκιση» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η υπόθεση αφορά την δέσμευση με εντολή του αναπληρωτή  υπουργού Υγείας του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι χιλιάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν απροκάλυπτα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, εν ώρα, μάλιστα, εργασίας, καθώς ο κ. Πολάκης έστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετακλητή υπάλληλο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, η οποία πήρε ενυπογράφως και για λογαριασμό του (με πρωτόκολλο παραλαβής) τα ογκώδη σχετικά στοιχεία που αφορούσαν γιατρούς και νοσηλευτές ΠΕ. Σε δεύτερο χρόνο ακολούθησε και δεύτερη φορτωτική. Αυτή τη φορά αφορούσε νοσηλευτές ΤΕ και ΔΕ, τις πρωτότυπες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των οποίων παρέλαβε με εντολή του και για λογαριασμό του ο οδηγός του και πάλι ενυπογράφως και με πρωτόκολλο παραλαβής.

Όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ από την καθυστέρηση αυτή «είχαμε 120 κλειστά κρεβάτια σε ΜΕΘ». Κατά τον κ. Γεωργιάδη μάλιστα πρόκειται για αυταπόδεικτο αδίκημα καθώς «ο κ. Πολάκης το έχει παραδεχθεί ο ίδιος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προϊδεάσει για την κίνηση του αυτή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή όταν του είχε πει «ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης