Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε αναμείχθηκα στο έργο δικαστικών λειτουργών

Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε αναμείχθηκα στο έργο δικαστικών λειτουργών

«Η κυβέρνηση θα παραδώσει μια Δικαιοσύνη σε υψηλότερο επίπεδο από ότι την παρέλαβε»

 Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε αναμείχθηκα στο έργο δικαστικών λειτουργών
Αντικρούει τις κατηγορίες για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας τονίζοντας παράλληλα ότι δεν σχολιάστηκε πως η δικαστικός λειτουργός επισκέφτηκε υπουργό για να μιλήσει «φιλικά» για δικογραφία που χειρίζεται.

 Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής
Κλείσιμο
ο κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος “είμαι απών γιατί ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο τον οποιονδήποτε δικαστικό λειτουργό για την οποιαδήποτε υπόθεση” και σημείωσε “δεν απάντησα στα τηλέφωνα που δέχτηκα από ονόματα που ακούστηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου”. “Ακούσατε άλλη φορά δικαστικό λειτουργό να επισκέπτεται υπουργό για κάποια υπόθεση έστω και φιλικά;”, αναρωτήθηκε.

Υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης στον τομέα αυτό λέγοντας ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απόδοσης της δικαιοσύνης, με έργο στις υποδομές δικαστηρίων. Υπογράμμισε ότι σήμερα “ακούσαμε ένα λόγο που γενικεύει τη διαφθορά” και συνέχισε “ δεν σπεύδω να προσυπογράψω  ότι το μείζον πρόβλημα της Δικαιοσύνης είναι η διαφθορά. Εντούτοις το πρόβλημα διαφθοράς που εκτέθηκε από τον πρωθυπουργό δεν απαντήθηκε στη συζήτηση”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα μεγάλο όγκο εκκρεμών υποθέσεων και  υπογράμμισε ότι “το Σύνταγμα δίνει στον πολίτη δικαστική προστασία, και με αυτήν την λογική προτάθηκε νομοθεσία για χρήση αποδεικτικών μέσων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι και για πολυνομία η κυβέρνηση έκανε βήματα, αναφέροντας ότι δημιουργήθηκαν δέκα νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για να αντιμετωπίσουν το θέμα.  “Και στο ζήτημα της κρίσης των επικεφαλής των δικαστηρίων η κυβέρνηση λειτούργησε στη βάση του συντάγματος,  στις 4 ηγεσίες των 4 δικαστηρίων, στις 2 εξελέγησαν οι αρχαιότεροι δικαστές”, πρόσθεσε.

Τέλος, επεσήμανε ότι θα παραδώσει η κυβέρνηση μια δικαιοσύνη σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι την παρέλαβε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης