Καμμένος για εκλογές: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά

Καμμένος για εκλογές: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά

«Ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος» είπε, «αθωώνοντας» τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής - «Δεν θα ρίξουμε εμείς την κυβέρνηση, τι να κάνουμε»

Καμμένος για εκλογές: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά
Άνω-κάτω η Βουλή μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, καθώς ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για διαπλοκή.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Καμμένος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών, μετατρέποντας τη Βουλή σε… καφενείο, με την οχλαγωγία να μην σταματά, παρά τις προσπάθειες του προεδρεύοντος. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Καμμένος απείλησε στο τέλος της ομιλίας του: «Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας, θα επιστρέψετε όλα τα χρήματα».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αναφορές για διαπλοκή. «Κάθε μέρα εκεί ήταν, στη ΝΔ ο Μαυρίκος. Με τον Νίκο Καραμανλή, με τον κύριο Μουσά» είπε, μεταξύ άλλων.

Κλείσιμο
«Η διαπλοκή τρανώθηκε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε και συνέχισε: «Η διαπλοκή έβαλε χέρι και στην ελληνική Δικαιοσύνη».

«Όταν κανείς μιλά για "σκελετούς" στα ντουλάπια, να σκεφτεί πρώτα ότι έχει τον μεγαλύτερο "σκελετό": τον πρώην πρωθυπουργό Σημίτη»... κάρφωσε ο κ. Καμμένος το ΠΑΣΟΚ.

Επιτέθηκε, δε, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Προσκυνήσατε κ. Μητσοτάκη τον προδότη της παράταξής σας, Αντώνη Σαμαρά, για να κερδίσετε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μην μιλάτε σε μένα για καρέκλες».

«Ο κ. Σαμαράς έκανε βουλευτή το γιο του κ. Ψυχάρη και του έδωσε άφεση αμαρτιών» τόνισε. «Ο κ. Ψυχάρης ήταν ένας εκδότης -όχι ο μόνος- που έπαιρνε δάνεια από τράπεζες χωρίς collateral» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Τον Βουκεφάλα έχετε καβαλήσει εσείς, κυρία Βούλτεψη, με τον Ψυχάρη και τη διαπλοκή και δεν λέτε να ξεκαβαλήσετε» είπε, απαντώντας στις αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ και συνέχισε: «Η ΝΔ που κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια και μετά, όταν συνεργάστηκαν κυβερνητικά, έκανε πίσω».

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσουκάτος το 2010 μου έκανε αγωγή, όταν τοποθετήθηκα εναντίον του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens» και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός δεν ξέρει ποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια από τα CDS».

Υποχώρηση στο θέμα Μουζάλα
«Ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος» είπε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, σαν να μην είχε αμφισβητήσει ποτέ τον αναπληρωτή αναπληρωτή υπουργό Μεταναστετικής πολιτικής, μετά την αναφορά του στα Σκόπια με τη λέξη «Μακεδονία».

Μάλιστα, προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, με τους βουλευτές να αντιδρούν στα λεγόμενα του κ. Καμμένου, ζητώντας να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Αν εσείς έχετε τη δύναμη, καταθέστε πρόταση μομφής κατά του Μουζάλα» είπε και συνέχισε: «Ξέρετε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Πήγε στο ΕΛΚ και είπε στην Μέρκελ ότι ο Καμμένος είναι λαϊκιστής και θέλει να ρίξει την κυβέρνηση».  

«Nα σας θυμίσω κάτι που είχε πει ο Κώστας Καραμανλής στον Γιώργο Παπανδρέου: τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά. Αν θέλετε, ακολουθήστε την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι εκείνος συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ακόμα και αν είμαστε διαφορετικοί, γιατί ο Τσίπρας δεν ήταν ούτε στη διαπλοκή ούτε στα υποβρύχια και θα συνεργαστώ μαζί τπυ μέχρι τέλους και θα στηρίξω την κυβέρνηση».

«Δεν θα ρίξουμε εμείς την κυβέρνηση, τι να κάνουμε» είπε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση: «Περιμένετε μήπως ανατρέψουμε την κυβέρνηση, έχετε ράψει δύο και τρεις φορές κοστούμι».

Και κατέληξε: «Να ξεκαβαλήσετε από τη διαπλοκή, αν θέλετε να έχετε μέλλον στη ΝΔ». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης