ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των μετακλητών υπαλλήλων

ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των μετακλητών υπαλλήλων

Συγκεκριμένα στοιχεία, με όνομα, επώνυμο και ουσιαστικά προσόντα για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει η κυβέρνηση ζητά ο Γιάννης Κουτσούκος

ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των μετακλητών υπαλλήλων
Συγκεκριμένα στοιχεία, με όνομα, επώνυμο και ουσιαστικά προσόντα για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει η κυβέρνηση ζητά ο Γιάννης Κουτσούκος από τον αρμόδιο υπουργό.

Με αφορμή τον πολιτικό θόρυβο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τον διορισμό της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας: «Στην έντονη κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση λόγω του διορισμού ως μετακλητών υπαλλήλων συγγενικών προσώπων  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Βερναδάκης, προσπάθησε να απαντήσει προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση "δεν δημιουργεί στρατιές μετακλητών" και ότι οι διαδικασίες διορισμού τους, είναι νόμιμες. Επειδή ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι θα "καταργήσει τον στρατό των μετακλητών και των συμβούλων" και επειδή η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το «νόμιμο είναι και ηθικό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτσούκος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Κλείσιμο
- Πόσοι είναι συνολικά οι μετακλητοί Υπάλληλοι στα γραφεία των κυβερνητικών στελεχών (Πρωθυπουργός-Υπουργοί-Αναπλ. Υπουργοί-Υφυπουργοί-Γεν. Γραμματείς-Ειδικοί Γραμματείς-Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ. κλπ)

- Να κατατεθούν συγκεκριμένα στοιχεία με όνομα και επώνυμο, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των μετακλητών υπαλλήλων, ανά φορέα και κυβερνητικό στέλεχος

- Να κατατεθεί η ένταξή τους στα νέα κλιμάκια του μισθολογίου των Δ.Υ. καθώς και το σύνολο των αποδοχών τους»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης