Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική αλλά δεν τον αφήνουν οι «παλικαράδες» υπουργοί του

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική αλλά δεν τον αφήνουν οι «παλικαράδες» υπουργοί του

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως ο Καραμανλής «κινεί τα νήματα της οικουμενικής κυβέρνησης»

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική αλλά δεν τον αφήνουν οι «παλικαράδες» υπουργοί του
Αντίθετος στο ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε με νέες του δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της
Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Λεβέντης είπε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα βρίσκεται και ο
Κλείσιμο
Πάνος Καμμένος, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μπορεί να βγει από την κυβέρνηση, «αν του το ζητήσει ο Καραμανλής» ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λεβέντης, «κινεί τα νήματα της οικουμενικής κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται στη Βουλή και ετοιμάζεται να αποχωρήσει καθώς και ότι οι «θερμοκέφαλοι» και «παλικαράδες» υπουργοί του κόμματος δεν θέλουν την οικουμενική κυβέρνηση γιατί «φοβούνται πως θα χάσουν τις καρέκλες τους».

«Ο Τσίπρας είναι σώφρων και έχει δώσει συγκατάθεση στη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού. Αλλά μια ομάδα θερμοκέφαλων υπουργών τον εμποδίζουν γιατί θα χάσουν την καρέκλα τους και θα μπουν τεχνοκράτες», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «όλοι οι υπουργοί δεν θέλουν αυτό το σενάριο γιατί αισθάνονται την καρέκλα τους να τρίζει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαίρεσε μόνο τον Αλέκο Φλαμπουράρη γιατί όπως είπε «αγαπά τον Τσίπρα και δεν θέλει να τον δει να καταρρεύσει», ενώ ερωτηθείς αναφορικά με τον Νίκο Παππά, υποστήριξε ότι «είναι πιο νέος και μπορεί να μην θέλει να φύγει ακόμη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης