PROTOTHEMA

Πολιτική

162 μικροφίλμ με υλικό 500-3.000 σελίδων το καθένα!

Δείτε τις μπομπίνες με τα 400.000 έγγραφα για τις γερμανικές θηριωδίες

Δείτε τις μπομπίνες με τα 400.000 έγγραφα για τις γερμανικές θηριωδίες

Πάνω σε αυτά τα αρχεία θα στηριχτούν οι ελληνικές διεκδικήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο - Τα αγόρασε το 2006 η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ, που τεκμηριώνουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, που ανέδειξε το θέμα, έχει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες δηλώσει ότι το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αποτελέσει τη βάση για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού αγόρασε -το 2006- από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ (US National Archives & Records Administration) έναντι 11.084 δολαρίων πολύτιμο υλικό, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η χώρα μας, για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες.Αφορά 162 μικροφίλμ, που είχε στην κατοχή της η αμερικανική υπηρεσία αρχείων, καθένα από τα οποία περιέχει 500 με 3.000 σελίδες εγγράφων από το γερμανικό στρατό.Οι Γερμανοί συνήθιζαν να κρατούν ημερολόγιο με όλες τις κινήσεις και, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, όπως είχε πει ο κ. Ήσυχος στη Βουλή, στα αρχεία (της περιόδου 1941-1944) έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμη και σπίτια.Ήδη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης ειδικών επιστημόνων που θα επεξεργαστούν το πολύτιμο αυτό αρχείο και θα τεκμηριώσουν με στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για αποζημιώσεις.

Όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα αρχεία είναι σε μικροφίλμ -162 μπομπίνες- και οι εγχώριες στρατιωτικές υπηρεσίες, για να μπορέσουν να τα δουλέψουν, τα περνούν από μια τεχνική μορφή σε άλλη (pdf κλπ).Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ήσυχος εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για την αξιοποίηση των στοιχείων, μολονότι η διαδικασία αναμένεται να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Ο ίδιος είπε ότι ότι τα αρχεία βρίσκονται σε φάση ψηφιοποίησης και τόνισε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ταχύτατα, περίπου σε δέκα μέρες.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

...14/03/201511:32

... Σε διεθνή μπλογκς ήδη κάποιοι Τούρκοι πολίτες σκέφτηκαν να ξεθάψουν τις καταστροφές που υπέστησαν από τη Μικρασιατική εκστρατεία, σου λέει ήταν μόλις 20 χρόνια πιο πριν από την εποχή που σκαλίσαμε, εμείς οι Έλληνες. Μπορεί να έχουν και εκείνοι τίποτα έγγραφα...

Απάντηση
...14/03/201511:03

... Ας μας πουν οι γνωρίζοντες την ιστορία, αν κατά τη γνώμη τους ο κόσμος θα γίνει ένα καλύτερο μέρος σε περίπτωση που οι Κινέζοι σκαλίσουν την καταστροφή της Νανκίνγκ, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι που έχασαν εκατομμύρια πληθυσμό από εκκαθαρίσεις, οι Βρετανοί που βγήκαν από τον πόλεμο μείον την αυτοκρατορία τους... Για αυτό είμαστε μόνοι μας και από τους λίγους που μας υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν μας ξέρουν και αυτοί, μετά το χαρτί του ναζισμού που παίξαμε. Άνθρωποι που πέρασαν τα νιάτα τους με τις επιδοτήσεις και που για αυτούς η Ευρώπη ήταν μια αγελάδα που αρμέγανε, όλα ήταν καλά τότε, από το χωράφι τους ή τη βάρκα τους ή το ενοικιαζόμενό τους ή το γραφειάκι τους δεν τους ενδιέφερε να ξέρουν τη γενικότερη εικόνα, δεν την ήξεραν. Και το μάθημα της ιστορίας το έκαναν βολεμένοι δάσκαλοι, άσχετοι, στα παιδιά μας, ενώ οι γύρω κάτι μπορεί να έχουν ακούσει διαφορετικό. Και τώρα που ζορίστηκαν οι νεοέλληνες, βγήκαν να κάνουν εξωτερική πολιτική με τις ταινίες του Βέγγου, χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το παγκόσμιο σκηνικό ή να μπορούν να το χειριστούν.

Απάντηση
G.P.14/03/201510:17

Θα πληρωσετε και θα ειναι μερα μεσημερι Γερμανοι κατακτητες και καταστροφεις της Ευρωπης γιατι το Κατοχικο Δανειο και πολεμικες αποζημιωσεις ειναι πλεον ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ και την εχει αναγαγει σε κορυφαια η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ που εχει ανεβασει το εθνικο φρονημα πανω και περα απο τα συνορα της χωρας και διεθνοποιησε τις φρικαλεοτητες της Γερμανικης θηριωδιας1940-44.!!!

Απάντηση
μεταναστης 14/03/201509:01

Μακάρι να πιάσουν τόπο και να παρει τις αποζημειωσεις η Ελλάδα, αλλά χωρίς τις μεταρρυθμίσεις που λένε οι ευρωπαίοι και την αλλαγή νοοτροπίας προκοπή δεν γίνεται.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία