Συνάντηση Καϊλή με Σούλτς για τα ανοιχτά θέματα Ελλάδας - ΕΕ

Συνάντηση Καϊλή με Σούλτς για τα ανοιχτά θέματα Ελλάδας - ΕΕ

Τι είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ελληνίδα Ευρωβουλευτής- H ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, αποκάλεσε «Μακεδονία» τη ΠΓΔΜ  -

Συνάντηση Καϊλή με Σούλτς για τα ανοιχτά θέματα Ελλάδας - ΕΕ
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε την Τετάρτη η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κυρία Εύα Καϊλή.

Η κυρία Καϊλή συζήτησε με τον κ. Σουλτς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα. Οι εταίροι φαίνεται να ζητούν πλέον επιτακτικά από την Αθήνα να λέει την αλήθεια στους πολίτες για όλα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν με Σούλτς, Μοσκοβισί κ.α.

Ο κ. Σουλτς «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία από τη συνάντησή του με την ελληνίδα ευρωβουλευτή. Πίσω απο τον Μάρτιν Σούλτς διακρίνονται ένα βιβλίο για την Τουρκία και ένα για την αρχαία Ολυμπία.

Λίγη ώρα αργότερα η κυρία Καϊλή μαζί με τον έτερο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΠΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη διαμαρτυρήθηκαν στην Ύπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερικά Μογκερίνι για το θέμα των Σκοπίων.      

Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φ. Μογκερίνι αναφέρθηκε στα Σκόπια με τον όρο "Μακεδονία".
Κλείσιμο

Με επιστολή τους, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμαναν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), όπως αποτυπώνεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου 2005, αλλά και σε Εγκύκλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2014. Τέλος, κάλεσαν την Ύπατη Εκπρόσωπο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της ορθής ονομασίας.

Η κα. Καϊλή τόνισε με νόημα πως «όσοι καταγόμαστε από την Μακεδονία, δεν αποδεχτήκαμε ποτέ να διευκρινίζουμε από ποια καταγόμαστε... Οι χειρισμοί αυτοί παραβιάζουν κατάφορα την ιστορική αλήθεια και δεν γίνονται αποδεκτοί από τους Ελληνες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης