Στη Μόσχα ο Τσίπρας, στο Πεκίνο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Μόσχα ο Τσίπρας, στο Πεκίνο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη γίνεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις της ρωσικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κάκιστο σημείο λόγω της ουκρανικής κρίσης

Στη Μόσχα ο Τσίπρας, στο Πεκίνο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
Το χαρτί των διεθνών επαφών με υπερδυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα αναμένεται να παίξει στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διπλωματική κινητικότητα με επίκεντρο την Κουμουνδούρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο μεν Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε στη Μόσχα και πιθανότατα η επίσκεψή του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου και θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αφετέρου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προσκλήθηκε στην Κίνα – μετέχουν ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη.

Η επίσκεψη στη Μόσχα έχει την επιπλέον σημασία ότι γίνεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις της ρωσικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κάκιστο σημείο λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για έντονο ενδιαφέρον πολλών πρεσβειών το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να έχουν επαφές με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ερμηνεύουν αυτή την κινητικότητα ως ενδεικτική των εκτιμήσεων που κάνει ο ξένος παράγοντας περί εκλογικής νίκης του κόμματος στις ευρωεκλογές και ανάληψη της διακυβέρνησης σύντομα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υφυπουργό της κυβέρνησης Συνασπισμού της Γερμανίας κ. Γιόργκ Ασμουσεν, (στις 12, στη Βουλή).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης