Αβραμόπουλος: Πήραμε πάνω μας την διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας

Αβραμόπουλος: Πήραμε πάνω μας την διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας

Άφησε αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα κονδύλια του προϋπολογισμού οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες

Αβραμόπουλος: Πήραμε πάνω μας την διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας
«Πήραμε πάνω μας την διάσωση των αμυντικών βιομηχανιών» είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  και πρόσθεσε αναφορικά με το μέλλον των Αμυντικών Συστημάτων πως «επιδιώκουμε  όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής. Να γίνει όμως αυτό όπως γίνεται σε κάθε παραγωγική διαδικασία, δηλαδή ελαχιστοποίηση του κόστους και μεγιστοποίηση του οφέλους».

Πέραν αυτού αίσθηση προκάλεσαν οι «αιχμές» του υπουργού για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα κονδύλια του προϋπολογισμού οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αμύνης τις περασμένες δεκαετίες. Ειδικότερα είπε: « θα ήθελα να σας πω ότι η συμβολή του Υπουργείου μας στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, είναι σημαντική και αποτυπώνεται με τη μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου κατά 48% ή 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ από το έτος 2009 μέχρι σήμερα.  Εδώ θα κάνω μία παρατήρηση: Αν τα καταφέρνουμε σήμερα με το μισό προϋπολογισμό, τότε τι γινόταν στον ευρύτερο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τη δεκαετία που πέρασε;».

Κλείσιμο
Η έκπληξη αυξήθηκε όταν πρόσθεσε «Έτσι, οι πιστώσεις του Προϋπολογισμού που θα κληθεί να υλοποιήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το επόμενο έτος, είναι συνολικά μειωμένες κατά 52,88% σε σχέση με τις πιστώσεις του 2009» και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2009 κατατέθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία υπουργός Αμύνης ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου διευκρινίζουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε πρόθεση να στιγματίσει τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα υπουργεία πριν το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η κριτική αφορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης