Μόνο μέσω Τουρκίας η μεταφορά κυπριακού αερίου, λέει ο Γιλντίζ

Μόνο μέσω Τουρκίας η μεταφορά κυπριακού αερίου, λέει ο Γιλντίζ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δηλώνει ότι η μεταφορά του φυσικού αερίου είναι εφικτή μόνο μέσω Τουρκίας

Μόνο μέσω Τουρκίας η μεταφορά κυπριακού αερίου, λέει ο Γιλντίζ
Την ώρα που η «συμφιλίωση» μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας προβληματίζει την Ελλάδα και μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι θα υπάρξει είτε συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου είτε διχοτόμηση της Κύπρου, μια ακόμα δήλωση -αυτήν τη φορά του Τούρκου υπουργού Ενέργειας- πυροδοτεί την ήδη έκρυθμη κατάσταση.

Ο Τανέρ Γιλντίζ, λοιπόν, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην ιστοσελίδα της, δήλωσε πως η μεταφορά του φυσικού αερίου είναι εφικτή μόνο μέσω Τουρκίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, αυξάνεται το κόστος μεταφοράς των ενεργειακών αποθεμάτων προς τις διεθνείς αγορές.

Κλείσιμο
Η Τουρκία, μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη επεξεργάζεται σχέδιο για τη μεταφορά αερίου από την Κασπία στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, το οποίο καθιστά την Τουρκία ενεργειακό κόμβο.

Την ίδια ώρα, ο Γιλντίζ δήλωσε πως προχωρά η διαδικασία για ένα δεύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία, συμπληρώνοντας πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τελική συμφωνία».

Οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα σε τέσσερις εταιρίες από την Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, οι οποίες πλειοδοτούν για την κατασκευή του εργοστασίου.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης