Το πολύ γάλα φτιάχνει παχύσαρκα παιδιά

Το πολύ γάλα φτιάχνει παχύσαρκα παιδιά

«Μόλις τα παιδιά απογαλακτίζονται δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα», λένε οι ειδικοί

Το πολύ γάλα φτιάχνει παχύσαρκα παιδιά
Χρειάζονται πράγματι τα παιδιά τόσο γάλα όσο τους δίνουν οι γονείς τους; Επιστήμονες από τη Βρετανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους πολύ γάλα με αποτέλεσμα αυτά να κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά και παράλληλα ανησυχητικά καθώς το 99,9% των παιδιών κάτω των δύο ετών καταναλώνει περίσσεια ποσότητα πρωτεϊνών από αυτή που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

«Το μέσο παιδί στη Βρετανία τρώει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που θα έπρεπε. Στους 21 μήνες της ζωής τους τα 2/3 των παιδιών λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες από το συνιστώμενο ημερήσιο όριο το οποίο είναι στις 968 θερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να παρουσιάσει αργότερα στη ζωή του υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2», λένε οι επιστήμονες.

Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι τόσο υψηλή γιατί οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους πάρα πολύ γάλα, γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μόλις τα παιδιά απογαλακτίζονται δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά λαμβάνουν το 1/4 των ημερήσιων θερμίδων τους από το αγελαδινό γάλα. 

Είναι αναγκαίο τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ψάρια, περιορισμός της ζάχαρης, του αλατιού και μείωση των λιπαρών είναι οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί στους γονείς.
Κλείσιμο

«Η παχυσαρκία ξεκινάει από το στιγμή που το παιδί έρχεται στον κόσμο. Οι πρώτες 1000 μέρες της ζωής του είναι καθοριστικές για τη συνέχεια. Η παρέμβαση στη διατροφή των παιδιών από μικρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης