Μια ομάδα εθελοντών βυθών έχει βγάλει από τις ελληνικές θάλασσες 58 τόνους σκουπιδιών μέσα σε έξι χρόνια.
Η εθελοντική ομάδα We Dive We Clean έχει φέρει εις πέρας 161 δράσεις σε 37 προορισμούς, από τους οποίους βγήκαν 58 τόνοι στερεών απορριμμάτων.
Κατάκολο, Κιάτο, Αρχαία Επίδαυρος, Πάτρα, μερικοί μόνο από τους πιο πρόσφατους προορισμούς της ομάδας, όπου εθελοντές δύτες καταδύθηκαν και ανέσυραν από τον βυθό στερεά απόβλητα.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της τελευταίας τους κατάδυσης στο Κιάτο, από το βυθό ανασύρουν ακόμα και λάστιχα αυτοκινήτων, παλιοσίδερα, αντικείμενα, ακόμα και ομπρέλες θαλάσσης.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς