Κύπρος: Άνοιξε το οδόφραγμα στο οποίο δολοφονήθηκαν Ισαάκ - Σολωμού

Κύπρος: Άνοιξε το οδόφραγμα στο οποίο δολοφονήθηκαν Ισαάκ - Σολωμού

«Το οδόφραγμα της ντροπής. Ξέχασες; Εμείς ποτέ»,  ανήρτησαν μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) το πρωί μερικά μέτρα μετά το ελληνοκυπριακό οδόφραγμα

odofra
Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας άνοιξαν τα οδοφράγματα της Δερύνειας και Λεύκας-Απλικίου για διέλευση από και προς τα Κατεχόμενα.

Ήδη από το πρωί στην περιοχή των οδοφραγμάτων, ειδικότερα της Δερύνειας, άρχισαν να συρρέουν πολίτες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, κατά τη διαδικασία διάνοιξης του οδοφράγματος, δεν θα πραγματοποιηθούν πανηγυρικές τελετές.

Παρόλα αυτά αρκετοί πολίτες βρίσκονται εκεί και διέρχονται και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Όπως έγινε γνωστό, μερίδα κατοίκων της περιοχής προτίθεται να πραγματοποιήσει ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Εν μέσω φραστικών αντιπαραθέσεων και έντονου διχασμού, ιστορικές στιγμές έλαβαν χώρα από νωρίς στο οδόφραγμα Δερύνειας. Οι τελευταίες προετοιμασίες πραγματοποιήθηκαν και άρχισε η διέλευση, ενώ οι Τουρκοκύπριοι υποδέχθηκαν τους Ελληνοκύπριους με δενδρύλια ελιάς.

Γύρω στις 10:30 το πρωί μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) εισήλθαν μερικά μέτρα μετά το ελληνοκυπριακό οδόφραγμα και τοποθέτησαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν «το οδόφραγμα της ντροπής. Ξέχασες; Εμείς ποτέ».

Κλείσιμο
kipros_odofragma


Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που τοποθετούσαν το πανό, προκλήθηκε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών του ΕΛΑΜ και των συγκεντρωμένων που είναι υπέρ της διάνοιξης του οδοφράγματος. Τελικά, το πανό κατέβηκε μετά από υπόδειξη της αστυνομίας και αναρτήθηκε σε άλλο σημείο της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης