Νάξος: Συνελήφθη 58χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων

Νάξος: Συνελήφθη 58χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων

Στα δυο σπίτια κατασχέθηκαν 12 εμπορικοί αμφορείς και δύο επιτραπέζια αγγεία που, σύμφωνα με την εκτίμηση τοπικού αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις και παραδόθηκαν για φύλαξη στο Βυζαντινό Μουσείο «Πύργου Γλέζου» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Νάξος: Συνελήφθη 58χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων
Δεν έβγαζε μόνο ψάρια από την θάλασσα της Νάξου ένας 58χρονος αλιέας, αλλά και… αρχαία αγγεία και αμφορείς με τα οποία διακοσμούσε τα δυο σπίτια που διατηρεί στο νησί και δεν είχαν τίποτε να ζηλέψουν από… μουσεία εναλίων αρχαιοτήτων!

Στο ένα από τα δυο σπίτια, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού της Νάξου μαζί με συναδέλφους τους από την Ελευσίνα, που είχαν και τις πληροφορίες για την ύπαρξη των αρχαιοτήτων. Ο 59χρονος, που δεν έχει προκύψει να έχει διασυνδέσεις με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, αποκάλυψε μόνος του ότι είχε αρχαιότητες και στο δεύτερο σπίτι, όπου τους οδήγησε ο ίδιος!

Συνολικά, στα δυο σπίτια κατασχέθηκαν 12 εμπορικοί αμφορείς και δύο επιτραπέζια αγγεία που, σύμφωνα με την εκτίμηση τοπικού αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις και παραδόθηκαν για φύλαξη στο Βυζαντινό Μουσείο «Πύργου Γλέζου» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Ο 58χρονος ψαράς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης