Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προειδοποίησε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η εκκλησία να μείνει αδιάφορη θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αύριο θα υπάρχει ανακοίνωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ανέφερε ότι «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει". Ενώ, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος ανέφερε ότι "έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγω ευαισθησίας ως εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.