Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των κατηγορουμένων για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των κατηγορουμένων για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

Επίθεση στον Αριστείδη Φλωρο από τους δυο Αλβανούς: «Δεν ήρθε στο δικαστήριο γιατί θέλει τα τζακούσια του» - Ο Γ. Αντωνόπουλος ήταν δικηγόρος πολιτικής αγωγής στο μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa - Hellas Power

Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των κατηγορουμένων για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ των κατηγορουμένων στην δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Γ. Αντωνόπουλου στο μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa - Hellas Power.

Η συγκεκριμένη δίκη αν και αναμένονταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον - δυο από τους κατηγορουμένους για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου φέρονται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου - τελικά διεκόπη για τις 6 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και κατηγορούμενοι για τη υπόθεση αυτή είναι πέντε συνολικά άτομα, τα οποία επρόκειτο να δικαστούν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
 
Κλείσιμο
Δυο δε εκ των κατηγορουμένων Αλβανικής καταγωγής φέρονται να είχαν και ρόλο ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
 
Ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είναι σύμφωνα με τη δικογραφία ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το πολύκροτο σκάνδαλο Energa - Hellas Power και στη δίκη που είχε διεξαχθεί είχε δικηγόρο τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο.
 
Όπως φέρονται να έχουν καταθέσει προανακριτικά οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, πήραν εντολή από τον Αριστείδη Φλώρο να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου έναντι 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε ο νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στη δίκη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης Energa και Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο Αρ. Φλώρο.
 
Σήμερα ωστόσο και μετά τις έρευνες που των αστυνομικών αρχών για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, οι δυο Αλβανοί και ένας ακόμη συμπατριώτης τους φέρονται ότι προσέλαβαν τον 32χρόνο δράστη της ανθρωποκτονίας του ποινικολόγου και έναν ακόμα 30χρόνο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψης.
 
Σκοπός τους ήταν σύμφωνα με τις αστυνομικέ αρχές να εκφοβίσουν τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές, η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν να τον εκφοβίσουν, σημαδεύοντας τον στα πόδια. 
 
 
Τι έγινε στη δίκη
 
Σήμερα, οπότε και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η εκδίκαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, στο δικαστήριο από την πλευρά του Αρ. Φλώρο τέθηκε θέμα αναβολής της λόγω μη έγκυρης κλήσης του.
 
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και τελικά αποφάσισε την μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού που κρατείται.
 
Τελικά, μετά από μιάμιση ώρα διακοπής, στο Δικαστήριο έφτασε έγγραφο με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
 
«Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο Αριστείδης Φλώρος.
 
Η στάση αυτή του Αρ. Φλώρου προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών συγκατηγορουμένων του.
 
«Δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος» ανέφεραν.
 
Το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει ενώ οι Αλβανοί συνέχισαν να επιτίθονται σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.
 
«Τώρα κάνανε τα χαρτιά από τον Άγιο Παύλο (σ.σ. το νοσοκομείο των φυλακών) ότι έχει εμετούς...» ανέφερε ο ένας, για να απαντήσει ο άλλος : «Περίοδο έχει!».
 
Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης στους Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν πληρεξούσιους δικηγόρους.
 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον εάν έχουν σχέση με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί απάντησαν: «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση... αυτού του δικηγόρου»....
 
Η δίκη διεκόπη για τις 6 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης