Dow: Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο

Dow: Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο

Η σημερινή υποχώρηση που σημείωσαν οι μετοχές συμπίπτει με τη χειρότερη μέρα της ιστορίας του αμερικανικού χρηματιστήριου, 30 χρόνια πριν, η οποία έμεινε γνωστή ως Black Monday

Dow: Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο
O Dow Jones περιόρισε τις απώλειες που σημείωσε την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,02% στις 23.163 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,03% στις 2.562 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησς κατά 0, 29% στις 6.605 μονάδες.

Η μετοχή της Travellers σημείωσε άνοδο άνω του 2% και προσέφερε τα περισσότερα στα κέρδη του Dow.

Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 2,4% εν μέσω φημολογίας για χαμηλή ζήτηση και περικοπές στην παραγωγή του iPhone 8.

Πτώση και για τη μετοχή της United Continental κατά 11,8%.
Κλείσιμο

Η σημερινή υποχώρηση που σημείωσαν οι μετοχές συμπίπτει με τη χειρότερη μέρα της ιστορίας του αμερικανικού χρηματιστήριου, 30 χρόνια πριν, η οποία έμεινε γνωστή ως Black Monday καθώς S&P 500 και Dow υποχώρησαν κατά 20,5% και 22,6% αντίστοιχα.

Ο στρατηγικός αναλυτής του CFRA, Sam Stovall, δήλωσε ότι "το ημερήσιο διάγραμμα των τιμών του S & P φέτος μοιάζει «αμήχανα» όπως αυτός του 1987, αλλά πρόκειται για τη μόνη ομοιότητα μεταξύ του τότε και του τώρα».

Στο μεταξύ, η Wall Street συνεχίζει να «υποδέχεται» εταιρικά αποτελέσματα.

Το EBay παρουσίασε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνουμ καθώς και κέρδη ανά μετοχή που ικανοποίησαν τις προσδοκίες. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις αμφιβολίες της για το τέταρτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει πτώση 3,2%.

«Είδαμε ράλι ανόδου στις αγορές το τελευταίο διάστημα εν μέρει εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων και εν μέρει λόγω των προσδοκιών για τη δημοσιονομική πολιτική, ανέφερε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. «Είδαμε την αγορά να κάνει νέα ρεκόρ και τώρα οι επενδυτές λένε ότι ήρθε η ώρα για ρευστοποίηση κερδών» πρόσθεσε.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης