Ληστεία με καλάσνικοφ στο Π.Φάληρο - Οι πολίτες έπιασαν τον δράστη!

Ληστεία με καλάσνικοφ στο Π.Φάληρο - Οι πολίτες έπιασαν τον δράστη!

Ο ένας ληστής, ένας Έλληνας 24 ετών, ακινητοποιήθηκε από πολίτες - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συνεργάτη του - Πώς περιγράφει τη στιγμή της ληστείας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών


Ληστεία με καλάσνικοφ στο Π.Φάληρο - Οι πολίτες έπιασαν τον δράστη!
Ληστεία από δύο κουκουλοφόρους σημειώθηκε σε κατάστημα ψιλικών στο Παλαιό Φάληρο λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο κατάστημα φώναξαν ληστεία και χτύπησαν στο πρόσωπο τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο. 

Την ίδια στιγμή έξω από το κατάστημα βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του ο οποίος στη θέα των ληστών μπήκε στο κατάστημα και ήρθε στα χέρια με τον έναν εκ των δύο ληστών.

Κλείσιμο
Ο άλλος κουκουλοφόρος στην προσπάθειά του να ξεφύγει πυροβόλησε - κατά πληροφορίες οχτώ  φορές - και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αντίθετα ο πρώτος ληστής, στον οποίο είχε ορμήξει ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ και ο οποίος όπως αποδείχθηκε είναι ένας 24χρονος Έλληνας, ακινητοποιήθηκε και με τη βοήθεια και άλλων περαστικών εξουδετερώθηκε πλήρως.

Η περιγραφή της στιγμής της ληστείας από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος είναι συγκλονιστική:

«Ανέβηκα στο μηχανάκι μου για να φύγω και εμφανίστηκαν μπροστά μου δύο κουκουλοφόροι. Ο ένας από τους δύο κρατούσε ένα καλάσνικοφ. Μπήκε μέσα στο μαγαζί και φώναξε: "Μην κουνηθεί κανένας ληστεία" και ζήτησαν τα χρήματα από τον υπάλληλό μου. Εκείνος νόμιζε ότι ήταν πλάκα και δεν τους τα έδωσε και τον χτύπησαν στο πρόσωπο με το πίσω μέρος του όπλου. Εκείνη τη στιγμή μπήκα και εγώ μέσα στο μαγαζί. Προφανώς από ένστικτο και ο υπάλληλός μου τους επιτέθηκε. Αυτοί προσπάθησαν να φύγουν από το μαγαζί. Έπεσαν πάνω μου και έπιασα αυτόν που κρατούσε το όπλο γιατί δεν ήξερα αν είναι αληθινό ή όχι. Με τα πολλά τέσσερα άτομα έτσι όπως ήμασταν βγήκαμε μαλιοκούβαρα έξω από το μαγαζί.  Προσπάθησα να του πάρω το όπλο το οποίο εκπυρσοκρότησε αρκετές φορές. Οχτώ κάλυκες βρήκαν οι αστυνομικοί. Κατάφερα να του πάρω το όπλο αλλά ο ίδιος τράπηκε σε φυγή δεν καταφέραμε να τον προλάβουμε. Τον δεύτερο καταφέραμε και τον ακινητοποιήσαμε».



Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο ληστής να είναι αιμόφυρτος έξω από το κατάστημα ψιλικών μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.




«Ήταν δύο κουκουλοφόροι πεζοί. Πρώτα χτύπησαν τον υπάλληλο και μετά πιάστηκαν στα χέρια. Πάνω στον καβγά έσπασαν το μαγαζί. Το καλάσνικοφ έμεινε εδώ και το πήρε η αστυνομία» περιγράφει στο protothema.gr όσα έγιναν μια αυτόπτης μάρτυρας.



«Εγώ βγήκα στο μπαλκόνι όταν άκουσα το χαμό. Μετά μαζεύτηκε τόσο κόσμος και τον χτύπησε τον ληστή. Ήρθε το ΕΚΑΒ και τον πήρε αιμόφυρτο» λέει στο protothema.gr ένοικος διαμερίσματος με θέα στο κατάστημα ψιλικών.


Όσο για τον υπάλληλο του καταστήματος μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες - πήρε εξιτήριο το πρωί - ενώ στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο 34χρονος ληστής. 

Το κατάστημα ψιλικών στο οποίο σημειώθηκε η ληστεία




Τα αίματα του δράστη στην είσοδο του καταστήματος μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη




Οι οπές στους τοίχους από τα πυρά του καλάσνικοφ που είχαν οι δράστες





Δείτε βίντεο: Ληστεία με καλάσνικοφ – Πολίτες έπιασαν το δράστη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης