ΚΕΕΛΠΝΟ για πετρελαιοκηλίδα: Μην κολυμπάτε στις περιοχές που έχουν ρυπανθεί!

ΚΕΕΛΠΝΟ για πετρελαιοκηλίδα: Μην κολυμπάτε στις περιοχές που έχουν ρυπανθεί!

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά και ιδιώτες που έχουν επιχειρήσεις στην παραλία του Σαρωνικού

ΚΕΕΛΠΝΟ για πετρελαιοκηλίδα: Μην κολυμπάτε στις περιοχές που έχουν ρυπανθεί!
Την αποφυγή της κολύμβησης και την έκθεση σε περιοχές με ρύπανση προτείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας,  για να αξιολογήσει  το πρόβλημα της ρύπανσης
που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση. 

Ενδεικτική της έκτασης της καταστροφής στους δήμους της παραλιακής είναι η φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας από τη Γλυφάδα θέτοντας το ερώτημα «εδώ μας είπε ο κ.Κουρουμπλής να κολυμπάμε άφοβα; 
Ντροπή...».
Κλείσιμο

Παράλληλα ζήτησε ξανά την αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας γράφοντας σε δεύτερο tweet ότι «αν είχαν λίγη τσίπα,ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει τον κ.Κουρουμπλή. Και αυτό δεν είναι λογοπαίγνιο».









Την ίδια ώρα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά και ιδιώτες που έχουν επιχειρήσεις στην παραλία του Σαρωνικού. 

«Σήμερα στη Σαλαμίνα η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελάχιστα γιατί έχουν ρυπανθεί και ακτές που δεν είναι άμεσα προσεγγίσιμες από τη στεριά και χρειάζεται μία ειδική διαδικασία. Ασχοληθήκαμε πολύ με τα μαγαζιά για να μη μυρίζει και να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να τα ανοίξουν γιατί χάνουν το μεροκάματο κάθε μέρα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία, πρέπει όλα να γίνουν σιγά - σιγά», δήλωνε νωρίτερα η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το protothema.gr.

Η Σαλαμίνα ήταν το μεγαλύτερο «θύμα» αυτής της καταστροφής

Η επιχείρηση καθαρισμού των ακτών της Σαλαμίνας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο

Περιορισμένου μεγέθους συσσωματώματα μαζούτ έχουν διασκορπιστεί και στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας. Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα ο δήμος ενημερώθηκε πως πετρελαιοκηλίδα 5 στρεμμάτων βρισκόταν μπροστά από την χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ.

Γι αυτό το λόγο τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα, μήκους τριών χιλιομέτρων που μίσθωσε ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος εκτεταμένης ρύπανσης των ακτών. 

«Μετά την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του δημοτικού μηχανισμού καταφέραμε σ’ αυτή τη φάση να σώσουμε τις παραλίες της πόλης μας. Χωρίς να υπάρχει καμία αρμοδιότητα του Δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε δικές μας πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι την οριστική απομάκρυνση του κινδύνου και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των παραλιών μας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο», σημειώνει ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.  

Η τοποθέτηση του αντιρρυπαντικού φράγματος στη Βούλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης