Χθες πετούσαν 6, σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο 5 Canadair

Χθες πετούσαν 6, σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο 5 Canadair

Φέρνουν και 60 πυροσβέστες από την Κύπρο - Πασχίζουν να βρουν λύσεις οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες σε δύο Canadair που βρίσκονται στην βάση της Ανδραβίδας

Χθες πετούσαν 6, σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο 5 Canadair
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair και να αυξήσουν τα πτητικά μέσα που επιχειρούν για να σβήσουν τις μεγάλες πυρκαγιές σε Καπανδρίτι, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Μέχρι τις 20:50 το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και σταμάτησαν οι πτήσεις, επιχειρούσαν συνολικά 5 από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που έχει στο στόλο της η Πολεμική Αεροπορία. 

Δύο Canadair τύπου CL-415 και δύο CL-215 επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Άλλο ένα CL-215 απογειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης από την Ανδραβίδα για να λάβει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ηλεία.
Κλείσιμο

Χθες Δευτέρα ήταν διαθέσιμα συνολικά έξι Canadair, σήμερα είναι πέντε τα π
υροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν από αέρος για να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τρία Canadair που έχουν βλάβες και παραμένουν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας, επί του παρόντος δεν έχει καταστεί δυνατό να αποκατασταθούν οι βλάβες ώστε να διατεθούν και τα τρία Canadair. Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα από τα τρία Canadair έκανε δοκιμαστική πτήση ώστε να ελεγχθεί αν το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος έπρεπε να ξαναμπεί στην τεχνική βάση. Τελικώς, το CL-215 κατέστη δυνατό να απογειωθεί και τώρα επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς που απειλεί το χωριό Περιστέρι στην Ηλείας.


Αγωνιώδη έκκληση για αποστολή πτητικών μέσων έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,
όμως αυτή την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμο παρά μόνο ένα Canadair που επιχειρεί στην Ηλεία.

Εκτός από τα τέσσερα Canadair, αυτή την ώρα επιχειρούν επίσης πέντε PZL σε πυρκαγιά στην Μεσσηνία και δύο PZL στην Κεφαλονιά. Και προφανώς για την κατάσβεση των πυρκαγιών πετάνε όλα τα διαθέσιμα ελικόπτερα.

Στη Λάρνακα το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες

Οι Κύπριοι πυροσβέστες που θα συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα πρόκειται να αποβιβαστούν για Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτηση του Κυπριου Υπουργού Δικαιοσύνης στο twitter.

"Η ομάδα πυρόσβεσης από την Κύπρο αναχωρεί για την Ελλάδα στις 19:30 και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε περαιτέρω βοήθεια," έγραψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου στο λογαριασμό του.

Στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα της Κύπρου, προκειμένου να παραλάβει το πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη που δίνει με τις φλόγες.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς νωρίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήρθαν σε επικοινωνία για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών αλλά και τον καθορισμό των μετώπων όπου θα συνδράμουν οι κυπριακές δυνάμεις.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης