Ηλεία: Εκκενώνουν το χωριό Περιστέρι - Τώρα έστειλαν δύο ελικόπτερα

Ηλεία: Εκκενώνουν το χωριό Περιστέρι - Τώρα έστειλαν δύο ελικόπτερα

Είχε προηγηθεί δραματικό μήνυμα από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα: «Δεν αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα» -Απομακρύνονται οι κάτοικοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά 

Ηλεία: Εκκενώνουν το χωριό Περιστέρι - Τώρα έστειλαν δύο ελικόπτερα
Άνιση εξελίσσεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ανάληψης στην Ηλεία. Όπως μεταδίδει το ilialive.gr οι πυροσβέστες παλεύουν για να σταματήσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη ξανά μετά από αναζωπύρωση, λόγων των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το χειρότερο είναι πως η μάχη δόθηκε από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς εναέρια μέσα. Από το πρωί επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα, ένα Καμόφ και ένα Σινούκ τα οποία αποσύρθηκαν για ανεφοδιασμό αργά το μεσημέρι. Λίγο μετά τις 4 έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ότι δόθηκε η εντολή να σηκωθεί ένα ελικόπτερο Έρικσον. Ωστόσο όπως μετέδωσε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα το ilialive η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα προς το χωριό Περιστέρι.
Προχωράει πλέον με πολύ μεγάλη ταχύτητα αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και θα μείνουν για να τις προστατέψουν με ότι μέσα διαθέτουν.

Τη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς δίνουν  42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα με πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα που έφτασαν αργά το απόγευμα μετά τις εκκλήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. 
Κλείσιμο

Κατσιφάρας: Δεν αρκούν τα μέσα

«Άμεσα πρέπει να σηκωθούν εναέρια μέσα, άμεσα» ήταν το δραματικό μήνυμα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το μεσημέρι. 

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο» συνέχισε ο Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε: «Δεν αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα και δεν αρκούν τα μέσα τα χερσαία!». 

Ο περιφερειάρχης προειδοποίησε ότι «η φορά του ανέμου γίνεται δύσκολη, επικίνδυνη». Στο ερώτημα τι έχει πάει στραβά και η πυρκαγιά είναι ακόμη ανεξέλεγκτη ο Απόστολος Κατσιφάας απάντησε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε την εκτίμηση».

Δήμαρχος Ήλιδας: Θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά

«Η φωτιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας απειλεί την κοινότητα Περιστέρι και πήραμε απόφαση να προχωρήσουμε στην εκκένωση του χωριού», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όμως, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον».

Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης